Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΠΑΣΟΚ: Αρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το θέμα της ΧΑ

Οκτώβριος 5th, 2013 by Χρήστος Μίμης

«ΚΑΡΚΙΝΟΒΑΤΕΙ» ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

ΠΑΣΟΚ: Αρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το θέμα της ΧΑΕπίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες εξαπολύουν πηγές του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας στα δύο κόμματα ότι λόγω της συμπεριφοράς τους «φαίνεται να καρκινοβατεί» το εγχείρημα που «τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής, επιδιώχθηκε από πολλές πλευρές του πολιτικού φάσματος αλλά και της κοινωνίας, να συγκροτηθεί ένα πανδημοκρατικό, αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό, αντιναζιστικό μέτωπο».

Σημειώνοντας ότι «η Δημοκρατία δεν χρηματοδοτεί εγκληματικές οργανώσεις», οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πρόταση αναστολής της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων, των οποίων ο επικεφαλής καθώς και ηγετικά στελέχη του διώκονται για εγκληματικές πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, «εκτός από τον ισχυρό συμβολικό της χαρακτήρα, ενσαρκώνει την πρόθεση σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου στον αγώνα για την προάσπιση της Δημοκρατίας μας» και «συνιστά μία υπόθεση αξιών, θεσμών, κοινωνικής αξιοπρέπειας, συνοχής, και κράτους Δικαίου».

Ωστόσο, υποστηρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, για πολλοστή φορά, με την άρνηση τους να συνεργαστούν σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα, αποδεικνύουν ότι εξακολουθούν να μην έχουν ως προτεραιότητα τις απειλές κατά της Δημοκρατίας.

Οι πηγές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι αποτελεί αξιακή επιλογή για το Κίνημα, η διαρκής και επίμονη εκστρατεία κατά της βίας και υπενθυμίζουν ότι από τις αρχές του 2012, ο Ευάγγελος Βενιζέλος «αναφέρεται σταθερά και εμφατικά στον κίνδυνο εκφασισμού της κοινωνίας και στην ανάγκη συγκρότησης συνταγματικού τόξου απέναντι στον νεοναζισμό, τη ρατσιστική, κοινωνική και πολιτική βία».

Ως προς αυτό, παραπέμπουν σε ομιλία του στο ΙΣΤΑΜΕ, λίγους μήνες πριν την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, εκδήλωση στην οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τονίσει, μεταξύ άλλων ότι «έχει για μας πολύ μεγάλη σημασία να προβάλλουμε την ανάγκη συγκρότησης του συνταγματικού τόξου, να ψηφίσουμε μία ολοκληρωμένη αντιρατσιστική νομοθεσία, μία ολοκληρωμένη νομοθεσία κατά της βίας…».

Επίσης, είχε υποστηρίξει ότι «χρειάζεται εσωτερική παρακολούθηση και κάθαρση της αστυνομίας από την επιρροή της Χρυσής Αυγής» αλλά και ότι «χρειάζεται κινητοποίηση της Δικαιοσύνης σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή».

Ακόμη, παραπέμπουν σε αναφορές που είχε κάνει ο κ. Βενιζέλος σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, τον περασμένο Ιούνιο. Περίοδο κατά την οποία, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, «η ΝΔ έχει “παγώσει” το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, με το επιχείρημα ότι η υπάρχουσα νομοθεσία καλύπτει στο μεγαλύτερο μέρος της το σχέδιο νόμου που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ».

Σε αυτή την ομιλία του, ο κ. Βενιζέλος είχε επανέλθει στην πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ, περί συγκρότησης συνταγματικού τόξου και προώθησης της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η νόθα διάκριση μνημονιακών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, καλλιεργεί το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και η παλαιοκομματική αντίληψη για τη διάκριση Δεξιάς-Αριστεράς απαγορεύει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής».

Σε αυτό το πλαίσιο, είχε υποστηρίξει ότι «η ελληνική Δεξιά νομίζει ανιστόρητα ότι πρέπει να κρατήσει διαύλους επικοινωνίας με την ακραία Ακροδεξιά, δηλαδή με τους εκπροσώπους του ελληνικού ναζισμού» και πως «αυτό είναι τεράστιο, καταλυτικό λάθος, που ελπίζω να διορθωθεί το ταχύτερο δυνατόν».

έθνος

This entry was posted on Σάββατο, Οκτώβριος 5th, 2013 at 13:42 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply