Νέα εισαγγελική έρευνα για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης, υπόθεση για την οποία καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας κι ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης.

Αυτή τη φορά οι δικαστικές αρχές διερευνούν το αδίκημα της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, καθώς, σύμφωνα με την προ μηνών απόφαση του Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης, τα υπεξαιρεθέντα χρήματα αποτελούν προϊόν εγκλήματος.

Ο αντιεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση και την ανέθεσε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, επίσης αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, Λάμπρο Τσόγκα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος σε βάρος του Β. Παπαγεωργόπουλου, της ηθικής αυτουργίας στην συγκεκριμένη πράξη σε βάρος του Μ. Λεμούσια και της άμεσης συνέργειας στο παραπάνω αδίκημα εναντίον των δύο πρώην διευθυντών της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές 15 και 10 ετών κάθειρξης.

Τη διεξαγωγή της έρευνας είχε ζητήσει στην ετυμηγορία του και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, που δίκασε την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης, το ύψος της οποίας έφτασε στα 18 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στις 22 Οκτωβρίου, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

enet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.