ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο Γ. ΠΑΤΕΛΗΣ

Ολοκληρώθηκε μετά από έξι ώρες η απολογία ΜιχαλολιάκουΛίγο πριν από τις δύο τα ξημερώματα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η εξάωρη απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, στον ανακριτή. Στη συνέχεια άρχισε την απολογία του ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας του κόμματος, Γ. Πατέλης και μετά απ’ αυτόν θα ακολουθήσουν ακόμη πέντε στελέχη της Χ.Α.Το πρωί αναμένεται να απολογηθεί ο τελευταίος εκ των κατηγορουμένων βουλευτών, Χρήστος Παππάς, ενώ στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθεί ο Γιάννης Λαγός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για προφυλάκισή του ή μη του Ν. Μιχαλολιάκου, θα ανακοινωθεί μετά την απολογία του Πατέλη, καθώς ανακριτής και εισαγγελέα προσπαθούν να διασταυρώσουν κάποια στοιχεία που αφορούν στους κατόχους των κινητών τηλεφώνων, σχετικά με τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν και τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της ΧΑ υποστήριξε ότι η δίωξή του είναι πολιτική, ότι λυπάται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ότι καταδικάζει τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται, ότι δεν γνωρίζει αν κάποια μέλη της ΧΑ είχαν παραβατική συμπεριφορά, ότι η ΧΑ είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση και ότι ο ίδιος δεν είναι οπαδός των ναζί.

Παράλληλα με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, στην οδό Ευελπίδων μετήχθησαν άλλα πέντε μέλη της οργάνωσης. Όλοι οι μεταχθέντες έτυχαν υποδοχής από υποστηρικτές της ΧΑ, που συγκεντρώθηκαν στον χώρο, φωνάζοντας «αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή». Στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν και οι βουλευτές του κόμματος, που αφέθηκαν το πρωί ελεύθεροι.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ είχαν σχηματίσει αλυσίδα στο πεζοδρόμιο των δικαστηρίων, ενώ στην ευρύτερη περιοχή έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.