Ο «πιστολέρο» ξαναχτύπησε…

Ο «δολοφόνος» χτυπάει πάντα τρεις φορές…Ο Κώστας Μήτρογλου πήρε από το χέρι τον Ολυμπιακό, και με το τρίτο φετινό του χατ-τρικ (17’, 52’, 76’ )χάρισε στους «ερυθρόλευκους» τη νίκη, με σκορ, 3-0 επί της Άντερλεχτ στο Βέγλιο, κρατώντας τον για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Αποτελεσματικός ο Ολυμπιακός, σκόραρε στις τρεις ευκαιρίες που είχε, την ώρα που ο Ρομπέρτο, έκανε την καλύτερή του εμφάνιση κρατώντας το μηδέν. Έπιασε πέναλτι και έδειχνε ανίκητος σε κάθε επιθετική προσπάθεια των Βέλγων, οι οποίοι έχασαν… τα άχαστα.

Μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης η ομάδα του Μίτσελ, αφού τα πάντα θα κριθούν στα δύο ερχόμενα παιχνίδια με την Μπενφίκα στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά και την Πορτογαλία.

Η βαθμολογία:

1. Παρί Σεν Ζερμέν 6
2. Ολυμπιακός 3
3. Μπενφίκα 3
4. Άντερλεχτ 0

Πως έπαιξε:

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με σχηματισμό 4-4-1-1 με τον Ρομπέρτο στο τέρμα. Ο Μανιάτης ήταν δεξιά στην άμυνα, ο Μπονγκ αριστερά και οι Μανωλάς και Σιόβας στο κέντρο της άμυνας. Οι Σάμαρης και Εντιγκά βρίσκονταν στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Ολαϊτάν και Βάις στα δύο άκρα. Ο Σαβιόλα ξεκίνησε πίσω από τον Μήτρογλου, στην επίθεση.

Το ματς:
Άλλος είχε την επιθετική φιλοσοφία και άλλος τις τάσεις. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε με τέσσερις παίκτες πάνω από το κέντρο, με την αμυντική του γραμμή αρκετά ψηλά και τους Εντιγκά και Σάμαρη να «ψάχνονται». Αυτό ήταν ότι έπρεπε για την Άντερλεχτ. Οι Βέλγοι, χωρίς, παραδόξως, να πιεστούν ιδιαίτερα, όχι μόνο είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά παράλληλα έβρισκαν πολύ εύκολα χώρους προς την εστία του Ρομπέρτο. Αφού στις πρώτες τους φάσεις δεν ήρθε το γκολ, ο Ολυμπιακός… «πάγωσε» για τα καλά τους Βέλγου, όταν ο Μήτρογλου, εκμεταλλεύτηκε άριστα την πάσα του Σαβιόλα και άνοιξε το σκορ.

Αυτό δεν άλλαξε και πολλά στην εικόνα του ματς. Το «πάγωμα» ήταν… στιγμιαίο και μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, από μία φάση που έδειξε πως ο Ολυμπιακός έπαθε, κόντρα στην Παρί, αλλά δεν έμαθε. Από κόρνερ. Ο Σάμαρης έκανε πέναλτι στον Κλιέσταντ, όμως ο Ρομπέρτο, μάλλον έχει αποφασίσει πως δεν θα νικηθεί από κανέναν από την άσπρη βούλα. Τα λεπτά που απέμειναν μέχρι οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια, έφεραν την Άντερλεχτ και πάλι στην περιοχή του Ρομπέρτο, αλλά είτε ο Μίτροβιτς, είτε ο Σουάρεζ, είτε ο Πρετ δεν στάθηκαν τυχεροί να σκοράρουν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μίτσελ αποφάσισε να κρατήσει την ομάδα του ως έχει. Παρά τα πολλά κενά που παρουσίαζε, παρά την έλλειψη της κατοχής και παρά το ότι πιεζόταν πολύ από τους Βέλγους. Όπως τελείωσε το πρώτο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο με την Άντερλεχτ να πιέζει πολύ και δημιουργεί ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Ρομπέρτο, ο οποίος όμως έμοιαζε ανίκητος. Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο, ο Ολυμπιακός σκόραρε. Κόντρα στην εικόνα του ματς, ο Κώστας Μήτρογλου, βρέθηκε και πάλι απέναντι από τον Καμίνσκι και διπλασίασε τα «ερυθρόλευκα» τέρματα.

Κάπου εκεί το… πράγμα άρχισε να φαίνεται με τον Ολυμπιακό να πιέζεται για λίγο ακόμα, μέχρι να έρθει ο «πιστολέρο» του για να «χτυπήσει» και πάλι, με ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και να «κλειδώσει» το τρίποντο στην ομάδα του Πειραιά. Αυτό το σκορ έμεινε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό να κάνει την πρώτη του νίκη στον όμιλο και να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν.


Οι συνθέσεις των ομάδων:
Άντερλεχτ (Γιον Φαν Ντεν Μπρομ): Καμίνσκι, Ζιλέ, Ν’ Σακαλά, Κουγιατέ, Ναούτινγκ, Τίλεμανς, Κλιέσταν, Μπρούνο, Πρέτ (74’ Ασεαμπονγκ), Σουάρεζ, Μίτροβιτς.

Στον πάγκο: Ρόεφ, Ντεσάχτ, Ντε Ζέου, Μιλόγεβιτς, Σιριάκ, Μπεμπά.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Σιόβας, Μανωλάς, Μπονγκ, Σάμαρης, Εντιγκά, Βάις, Ολαϊτάν (57’ Φουστέρ), Σαβιόλα (65’ Ντομίνγκεζ, 77’ Χολέμπας), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπαδόπουλος, Μεντζανί, Γιαταμπαρέ.

Διαιτητής: Χάγκεν (Νορβηγία)
Βοηθοί: Χάγκλουντ (Νορβηγία), Άντας (Νορβηγία)

Χρήστος Οικονόμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.