Προς εθελουσία με κίνητρα 1.300 άτομα στον ΟΤΕΣε περαιτέρω μείωση προσωπικού προσανατολίζεται η διοίκηση του ΟΤΕ, η οποία εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να ανακοινώσει νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με κίνητρα για περίπου 1.250 – 1.300 άτομα και στόχο να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της χρονιάς.

Οι διαπραγματεύσεις με τους εργαζομένους έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ αύριο το θέμα θα συζητηθεί και σε συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΟΤΕ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση και του νέου προγράμματος, ο Οργανισμός αναμένεται να προχωρήσει και σε προσλήψεις, οι οποίες θα στηρίξουν τις επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ σε νέες τεχνολογίες που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη τετραετία.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, η νέα εθελουσία θα αφορά εργαζομένους που κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως και το 2019, ενώ τα κίνητρα που θα δοθούν θα είναι παρόμοια με αυτά στα οποία στηρίχτηκε το αντίστοιχο πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Τότε είχαν αποχώρησει 1.516 άτομα, μειώνοντας το εργασιακό κόστος του ΟΤΕ κατά 80 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ετσι, βάσει των ίδιων πηγών, εξετάζεται να δοθεί σε όσους συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αναπλήρωση περίπου 75% των καθαρών αποδοχών που θα λάμβανε ο εργαζόμενος από την αποχώρησή του έως τη λήψη της σύνταξης, καθώς επίσης και να καλυφθεί το κόστος αυτασφάλισης για το διάστημα που υπολείπεται έως τη συνταξιοδότηση.

Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν θετικά το νέο πρόγραμμα, αν και υπάρχει ανησυχία μήπως στα χρόνια που απομένουν έως το 2019, υπάρξουν αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στα όρια συνταξιοδότησης.

Μ. ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.