Ολοκληρώθηκε η 7ωρη απολογία Κασιδιάρη

Ολόκληρο το βαρύ κατηγορητήριο για τον ΚασιδιάρηΜε πολιτικό λόγο θα επιχειρήσει να εμφανιστεί στους ανακριτές ο Ηλίας Κασιδιάρης στην προφορική του απολογία, η οποία έχει προετοιμαστεί προσεκτικά από ομάδα δικηγόρων του. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιχειρήσει να εμφανιστεί ως θύμα πολιτικής δίωξης, ενώ θα δηλώσει άγνοια για τα κακουργήματα.

Σε σχέση με το καταστατικό της οργάνωσης, το οποίο έχει προσκομιστεί στον κ. Χ. Βουρλιώτη από συγκεκριμένο μάρτυρα στον Άρειο Πάγο, ο κατηγορούμενος βουλευτής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης θα πει πως είναι πλαστό και ότι ουδέποτε συντάχθηκε από το διευθυντήριο, όπως χαρακτηρίζεται, της Οργάνωσης. Μάλιστα θα επιχειρήσει να αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξή του στο στρατιωτικό μέρος της οργάνωσης. Θα επιμείνει ότι το πραγματικό καταστατικό έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο.

Ιδιαίτερα θα αναφερθεί και στο περιεχόμενο των καταθέσεων των δύο προστατευομένων μαρτύρων επιμένοντας ότι είναι αναξιόπιστοι και ότι ουδέποτε υπήρχαν τάγματα εφόδου, όπως περιγράφουν στις καταθέσεις τους. Ιδιαίτερα θα αναφερθεί και στα τάγματα ανηλίκων επιμένοντας ότι το καταστατικό της οργάνωσης δεν επιτρέπει τη στρατολόγηση σε χώρους εκπαίδευσης, αφού κατά τη Χρυσή Αυγή μαθητές και φοιτητές πρέπει να αφήνονται απερίσπαστοι στο έργο τους…

Στο ίδιο κλίμα θα είναι και οι απολογίες των άλλων τριών βουλευτών, Ηλ. Παναγιώταρου, Ι. Λαγού και Ν. Μίχου.

Οι ανακριτές σε συνεργασία με τους εισαγγελείς θα αποφασίσουν πάντως αν οι βουλευτές προφυλακιστούν ή αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Το κατηγορητήριο κατά Κασιδιάρη

Το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του Ηλ. Κασιδιάρη, που δημοσιεύει ολόκληρο «Το Βήμα», πάντως περιγράφει μια οργάνωση δομημένη κατά τα πρότυπα του Αδόλφου Χίτλερ με στρατολογήσεις ανηλίκων, αλλά και ομάδες μάχης συντεταγμένα εμφανιζόμενες.

Για τον Ηλ. Κασιδιάρη επιφυλάσσεται ο ρόλος του υπευθύνου για τη στρατιωτική εκπαίδευση, ακόμα και με αληθινά πυρά. Σοκάρουν οι αναφορές του κατηγορητηρίου για «αιφνιδιαστικές, βίαιες και μαζικές επιθέσεις από νεοτέρας ηλικίας άτομα, για μηχανοκίνητες ομάδες με τον τίτλο Inova, αλλά και για ιδεολογία περί την υπεροχή της αρίας φυλής που οδήγησε σε δεκάδες αιματηρές επιθέσεις.

Ολοκληρώθηκε η 7ωρη απολογία Κασιδιάρη

Ολοκληρώθηκε μετά από επτά ώρες η απολογία του Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος υποστήριξε ότι διώκεται πολιτικά διότι η Χρυσή Αυγή με την φημολογούμενη υποψηφιότητά του για δήμαρχος της Αθήνας θα έπαιρνε μεγάλα ποσοστά και ήθελαν να τον «κοντύνουν». Πρόσθεσε ότι το όνομά του δεν αναφέρεται σε μία τηλεφωνική συνομιλία και ότι δεν υπάρχει στοιχείο σε βάρος του.

Ερωτώμενος για τα οικονομικά της οργάνωσης αρνήθηκε ότι χρηματοδοτείται από οποιονδήποτε επιχειρηματία. Απανωτές ερωτήσεις δέχτηκε για το περιεχόμενο των καταθέσεων των δύο προστατευόμενων μαρτύρων. Διέψευσε κατηγορηματικά, κυρίως όσα είπε για τάγματα εφόδου ο προστατευόμενος μάρτυρας που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha υποστηρίζοντας ότι είναι μειωμένης ηθικής, πρώην στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ότι πληρώθηκε από τη δημοσιογράφο του σταθμού που πήρε τη συνέντευξη και ότι είχε εκδιωχθεί από την Χρυσή Αυγή.

Σε σχέση με το καταστατικό της οργάνωσης, το οποίο προσκόμισε στον εισαγγελέα Βουρλιώτη μάρτυρας, δήλωσε ότι είναι πλαστό και ότι το μοναδικό καταστατικό που αναγνωρίζει είναι αυτό που κατέθεσε τον Ιούνιο του 2012 στο πρώτο τμήμα του Αρείου Πάγου και κατά συγκυρία υπογράφετε ως νόμιμο από την σημερινή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Δριμεία επίθεση έκανε εναντίον δημοσιογράφων, πολιτικών οι οποίοι, κατ΄αυτόν, για κομματικούς λόγους ρίχνουν λάσπη στη δράση της Χρυσής Αυγής.

Για τις συνομιλίες που τον εμφανίζουν ως εκπαιδευτή των «ταγμάτων εφόδου» της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε πως δεν υπάρχουν τέτοια τάγματα, ούτε ο ίδιος έχει τέτοιο ρόλο και όταν ρωτήθηκε πώς γνώριζε μια γυναίκα που εμφανίζεται στις συνομιλίες να τον χαρακτηρίζει εκπαιδευτή ταγμάτων εφόδου απάντησε «προφανώς με είδε στην τηλεόραση σε εκδηλώσεις του κόμματος».

Παπαδάκου Γιάννα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.