Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διεγράφη από τη ΝΔ ο δικηγόρος του Κασιδιάρη

Οκτώβριος 1st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η απόφαση κάνει λόγο για αντικομματική συμπεριφορά του Π. Σαράκη

Διεγράφη από τη ΝΔ ο δικηγόρος του ΚασιδιάρηΤη διαγραφή του δικηγόρου και πρώην στελέχους της ΝΔ Παύλου Σαράκη από τα μητρώα των μελών του κόμματος αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ.

Η απόφαση κάνει λόγο για «αντικομματική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά» του κ. Σαράκη.

Ο δικηγόρος, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, απάντησε ότι δεν επιλέγει τους πελάτες του με ιδεολογικά κριτήρια.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης, ο κ. Σαράκης αναφέρθηκε στον κώδικα δεοντολογίας των δικηγόρων, επισημαίνοντας ότι είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται όταν τού δίνεται η εντολή για την υπεράσπιση κάποιου κατηγορούμενου. Συμπλήρωσε, δε, ότι ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να διαλέγει όποιον δικηγόρο επιθυμεί για συνήγορό του.

Ερωτηθείς εάν είναι ασυμβίβαστο το επάγγελμά του με την πολιτική του ιδιότητα, ο κ. Σαράκης τόνισε ότι ο δικηγόρος δεν λειτουργεί με ιδεολογικά κριτήρια και αναφέρθηκε στο υπερασπιστικό καθήκον του.

το βήμα

This entry was posted on Τρίτη, Οκτώβριος 1st, 2013 at 16:32 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply