Η τέταρτη κατά σειρά ήταν η χθεσινή σύλληψη του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου
Τέταρτη σύλληψη για τον Ν. Μιχαλολιάκο
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος το 1973, σε ηλικία 16 ετών, εντάσσεται στη ακροδεξιά οργάνωση του Κωνσταντίνου Πλεύρη “4η Αυγούστου”. Τον Ιούλιο του 1974 συλλαμβάνεται έξω από την Βρετανική Πρεσβεία στο Κολωνάκι, διαμαρτυρόμενος για τη στάση της Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που συνελήφθη.

Η δεύτερη σύλληψη γίνεται το 1976, για επίθεση κατά δημοσιογράφων που κάλυπταν την κηδεία του εκτελεσθέντα από τη 17 Νοέμβρη, βασανιστή της χούντας Ευάγγελου Μάλλιου.

Το 1978, συλλαμβάνεται εκ νέου μαζί με άλλους για σειρά βομβιστικών ενεργειών στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα του αφαιρείται ο βαθμός του αξιωματικού των ειδικών δυνάμεων.

Παραπέμπεται στον ανακριτή για παράβαση του νόμου «περί καταστολής της τρομοκρατίας» σε βαθμό κακουργήματος και στη συνέχεια για παράβαση του νόμου «περί όπλων και εκρηκτικών υλών» ως ένοχος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση μαζί με τους Α. Καλέντζη, Α. Πρωτοπαπά, Θ. Παπουτσά, Λ. Παξινόπουλο, Ν. Τσάμη, Ι. Γιαννόπουλο και “συντονιστή” τον λοχαγό Τζαβέλα.

Μετά από μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 μηνών. Σύμφωνα με έγγραφα της εποχής κατά τη δεύτερη κατάθεσή του έδωσε στην αστυνομία 8 ονόματα συνεργατών του, που οι ποινές τους κυμάνθηκαν από 5 μέχρι 12 χρόνια φυλάκιση.

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.