Συνολικά 20 συλλήψεις

Νίκος Δένδιας «Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική», είπε υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας. Η αστυνομία προχώρησε σε 20 συλλήψεις, πέντε είναι βουλευτές, 13 ιδιώτες στελέχη της Χ.Α., ένας ειδικός φρουρός της ομάδας «Δίας» Πειραιά, μια η ανθυπαστυνόμος του τμήματος Ασφαλείας Πειραιά, είπε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Χρ. Παρθένης .

  Νίκος Δένδιας Όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ Χρήστο Παρθένη, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 20 άτομα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, από τα 32 που περιλαμβάνονται στην παραγγελία που έδωσε οπ αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Βουρλιώτης στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Αναλυτικά, πρόκειται για τον γγ της Χ.Α. Νικόλαο Μιχαλολιάκο, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στην Πεύκη και τους βουλευτές Η.Κασιδιάρη, Ι.Λαγό, καθώς και τους βουλευτές Η.Παναγιώταρο και Ν.Μίχο, οι οποίοι εμφανίστηκαν αυτοβούλως και συνελήφθησαν. Επίσης, έχουν συλληφθεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής 13 στελέχη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος της Τ.Ο. Νίκαιας Γ.Πατέλης, καθώς και ο ειδικός φρουρός της ΔΙΑΣ Πειραιά και η ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί στην Ασφάλεια Πειραιά.

Εκτός από τα όπλα, τα χρήματα και τα άλλα ευρήματα στην οικία του Ν.Μιχαλολιάκου, στο σπίτι της ανθυπαστυνόμου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, ένα περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, ένα πιστόλι ρέπλικα, ένα μαχαίρι με σιδερογροθιά, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (τέϊζερ) 4 μαχαίρια – πεταλούδα, 4 σουγιάδες, 3 σιδερογροθιές, 2 χατζάρες, 20 φυσιγγίου πολεμικού τυφεκίου G-3, 4 καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι σε πλήρη εξέλιξη για τη σύλληψη του βουλευτή Χρήστου Παππά και των υπολοίπων 11 ατόμων που διαφεύγουν. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, ο ειδικός φρουρός και η ανθυπαστυνόμος που συνελήφθησαν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος διατάχθηκε ΕΔΕ.

Στο μεταξύ σαφείς διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση των ερευνών με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, με εντολή του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά, έδωσε πριν λίγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Όπως επεσήμανε, απευθυνόμενος προς εκπροσώπους του Τύπου, “η σημερινή ημέρα είναι ιστορική”, τονίζοντας ότι “το κράτος Δικαίου δεν είναι ανήμπορο”.

“Στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για εγκληματικές οργανώσεις” είπε ο δένδιας και εξέφρασε βαθειά ευγνωμοσύνη και σεβασμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη και την Αστυνομία. “Δεν θα γίνουν ανεκτά τα τάγματα εφόδου. Η έρευνα δε σταματάει εδώ – θα συνεχιστεί προς πάσα κατεύθυνση”.

Δηλώσεις και κινήσεις του υπουργείου που έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση καθώς η δολοφονική δράση των νεοναζί κρατάει μήνες με την Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κα) και μια σειρά αντιφασιστικές κινήσεις και φορείς  να καταγγέλλουν συνενοχή επί μήνες.

“Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου διακήρυξα στο κοινοβούλιο ότι στην Ελλάδα δεν γίνονται ανεκτά τάγματα εφόδου. Παρά ταύτα, η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να δοκιμάσει τις αντοχές της δημοκρατίας. Εισπράττει σήμερα την απάντηση από το κράτος Δικαίου”, δήλωσε ο Δένδιας.

“Η μηνυτήρια αναφορά μου προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε επισημάνει προς την ελληνική δικαιοσύνη τη δυνατότητα για πρώτη φορά να ενοποιήσει τις πολλές εκκρεμείς ενώπιόν της, δικογραφίες εναντίον της Χρυσής Αυγής, να αντιμετωπίσει έτσι ολιστικά ως εγκληματική οργάνωση, το νεοναζιστικό φαινόμενο”.

ελευθεροτυπία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.