Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τέταρτη σύλληψη για τον Ν. Μιχαλολιάκο

Σεπτέμβριος 29th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η τέταρτη κατά σειρά ήταν η χθεσινή σύλληψη του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου
Τέταρτη σύλληψη για τον Ν. Μιχαλολιάκο
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος το 1973, σε ηλικία 16 ετών, εντάσσεται στη ακροδεξιά οργάνωση του Κωνσταντίνου Πλεύρη “4η Αυγούστου”. Τον Ιούλιο του 1974 συλλαμβάνεται έξω από την Βρετανική Πρεσβεία στο Κολωνάκι, διαμαρτυρόμενος για τη στάση της Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που συνελήφθη.

Η δεύτερη σύλληψη γίνεται το 1976, για επίθεση κατά δημοσιογράφων που κάλυπταν την κηδεία του εκτελεσθέντα από τη 17 Νοέμβρη, βασανιστή της χούντας Ευάγγελου Μάλλιου.

Το 1978, συλλαμβάνεται εκ νέου μαζί με άλλους για σειρά βομβιστικών ενεργειών στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα του αφαιρείται ο βαθμός του αξιωματικού των ειδικών δυνάμεων.

Παραπέμπεται στον ανακριτή για παράβαση του νόμου «περί καταστολής της τρομοκρατίας» σε βαθμό κακουργήματος και στη συνέχεια για παράβαση του νόμου «περί όπλων και εκρηκτικών υλών» ως ένοχος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση μαζί με τους Α. Καλέντζη, Α. Πρωτοπαπά, Θ. Παπουτσά, Λ. Παξινόπουλο, Ν. Τσάμη, Ι. Γιαννόπουλο και “συντονιστή” τον λοχαγό Τζαβέλα.

Μετά από μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 μηνών. Σύμφωνα με έγγραφα της εποχής κατά τη δεύτερη κατάθεσή του έδωσε στην αστυνομία 8 ονόματα συνεργατών του, που οι ποινές τους κυμάνθηκαν από 5 μέχρι 12 χρόνια φυλάκιση.

έθνος

This entry was posted on Κυριακή, Σεπτέμβριος 29th, 2013 at 13:18 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply