Αυτός ήταν ΠΑΟ, νίκες Απόλλωνα, ΠΑΣ, «Χ» σε Ηράκλειο και «Βικελίδης»Οι «πράσινοι» έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, πέτυχαν δύο όμορφα γκολ με τον Μπεργκ (59’) και Φιγκερόα (76’) και επικράτησαν 2-1 του Αστέρα Τρίπολης. Τρίτο τρίποντο για την ομάδα του Αναστασίου, η οποία θα μπορούσε να φτάσει σε μεγαλύτερο σκορ.

Με τον Ντε Μπλάσις (60’) ισοφάρισε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος ήταν κάτω του μετρίου, δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα, πέραν του τέρματος του Αργεντινού.

Πλέον στην τρίτη θέση της βαθμολογίας οι «πράσινοι» με έντεκα πόντους, μένει χαμηλά, ο Αστέρας, ο οποίος έκανε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Το ματς:

Εκμεταλλευόμενος τη δύναμη της εξέδρας αλλά και την καλή μέρα στην οποία βρίσκονταν οι Πράνιτς και Κλωναρίδης, ο Παναθηναϊκός μπήκε στην αναμέτρηση ιδιαίτερα δυνατά. Ο Γιάννης Αναστασίου τράβηξε στον άξονα τον Ντίνα, έδωσε τη δεξιά πλευρά στον Ζέκα και οι «πράσινοι» απέκτησαν εξαιρετική κυκλοφορία κόντρα στον Αστέρα που έδειχνε «ψαρωμένος» και σαφώς επηρεασμένος από την ατμόσφαιρα. Ο Πράνιτς, έδινε πολλά στηρίγματα στ’ αριστερά στον Κλωναρίδη, βάζοντας τον Τσαμπούρη στη μέση και αναγκάζοντας τον Τσιώλη να φέρει πολλά βήματα πίσω και τους μεσοεπιθετικούς του.

Οι Αρκάδες, περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, έψαξαν την κόντρα, όμως το κύριο μέλημά τους ήταν να κρατήσουν το μηδέν. Ο Ουσέρο ήταν σε κακή μέρα, η ανάπτυξη, η οποία περνάει από τα πόδια του… απλά δεν υπήρχε και ο Αστέρας φαινόταν κομμένος στη μέση, αφού οι Ντε Μπλάσις και Ναβάρο ήταν εκτός παιχνιδιού. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, ενώ αν κάποια ομάδα θα μπορούσε να φτάσει σε αυτό θα ήταν αυτή του Αναστασίου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές επέλεξαν να μην κάνουν αλλαγές και να συνεχίσουν με τους ίδιους έντεκα. Ο Παναθηναϊκός μπήκε με… ξέφρενο ρυθμό και με τον Μπεργκ να ψάχνει το γκολ σε κάθε του ευκαιρία. «Μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη…», λέει ο λαός και αυτό δεν άργησε να έρθει. Ο Σουηδός, σκόραρε ένα τέρμα, δείγμα του ταλέντου του, βάζοντας στη θέση του οδηγού την ομάδα του Αναστασίου. Η απάντηση των Αρκάδων ήταν άμεση, αφού στην αμέσως επόμενη φάση, ήρθε ένα ακόμα υπέροχο τέρμα, αυτή τη φορά από τον Πάμπλο Ντε Μπλάσις.

Κάπου εκεί ο Αναστασίου αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι τον Λουτσιάνο Φιγκερόα. Ο «Λούτσο» στην πρώτη του επαφή με την μπάλα «αποζημίωσε» τον κόσμο του «τριφυλλιού», πετυχαίνοντας ένα πολύ ωραίο γκολ και χάρισε, ουσιαστικά, το τρίποντο, αφού το 2-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Παππά. Ο Παναθηναϊκός, έκανε την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα, έφτασε τους 11 πόντους και έδειξε πως… αλλάζει παιχνίδι με το παιχνίδι. Αντίθετα, οι Αρκάδες, οι οποίοι κινήθηκαν στην μετριότητα, έκαναν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρ. για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Νάνο, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (74’ Φιγκερόα), Ντίνας, Μπεργκ (90’ Μπαϊράμι).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Μέντες, Αμπέιντ.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Ζησόπουλος (80’ Καράσκο), Γκόιαν, Ουσέρο, Κοντοές, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι (53’ Εντό), Ναβάρο, Μπαράλες (78’ Χουάνμα).

Στον πάγκο: Μπαντής, Λισγάρας, Κουρμπέλης, Ζαραδούκας.

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Γεωργαράκος (Αθηνών), Τσολάκης (Αθηνών)
Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Χρήστος Οικονόμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.