Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σκέψεις για συνταγματικό μπλόκο στις εκβιαστικές εκλογές

Σεπτέμβριος 29th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει ο πρωθυπουργός κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη.Για τις τελευταίες εξελίξεις, μετά τις συλλήψεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αλλά και για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, συζήτησαν Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομη συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη συνάντηση προέκυψε ότι υπάρχει απόλυτη συμφωνία και συνεννόηση των κυβερνητικών εταίρων για το ζήτημα της Xρυσής Aυγής και ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει όλες τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες, με στόχο να διαφυλαχθεί η πολιτική σταθερότητα και να απορριφθεί κάθε ιδέα περί εκλογών.

Για το θέμα των συλλήψεων των μελών της Χρυσής Αυγής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι «οι δημοκρατίες έχουν μηχανισμούς αυτοπροστασίας» και απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο γενικών βουλευτικών εκλογών.Σκέψεις για συνταγματικό μπλόκο στις εκβιαστικές εκλογές

Ανέφερε,επίσης, ότι διερευνώνται οι συνταγματικές δυνατότητες για να αποφευχθούν ακόμη και οι περιφερειακές εκλογές σε περίπτωση παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής λόγω της καταχρηστικής άσκησης της δυνατότητας.

Εξέφρασε πάντως την εκτίμηση ότι μάλλον δεν θα χρειαστεί αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν θα προχωρήσουν σε ομαδική παραίτηση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψε την ικανοποίηση του από την εξέλιξη που είχαν τα πράγματα καθώς όπως θύμισε εδώ και πολύ καιρό επέμενε στην δραστική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.

Άφησε όμως και αιχμή για τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι βλέπει αμηχανία από την πλευρά της Κουμουνδούρου και το συνέδεσε με το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή ήταν από τα κόμματα που αποδοκίμαζαν το μνημόνιο όπως άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που όμως θα περιλαμβάνει και διατάξεις ευρύτερα για την προστασία της Δημοκρατίας. Προς τούτο θα συναντηθεί σύντομα με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Τέλος ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι προχωρά και η προγραμματική συμφωνία των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης που θα δοθεί στην δημοσιότητα με την νέα Σύνοδο της Βουλής.

έθνος

This entry was posted on Κυριακή, Σεπτέμβριος 29th, 2013 at 22:08 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply