Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Από 18.000 ιδιοκτησίες θα περάσει ο αγωγός ΤΑP στην Ελλάδα

Σεπτέμβριος 29th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα χρειαστεί να έρθουν σε συμφωνία με τη διαχειρίστρια εταιρεία

Από 18.000 ιδιοκτησίες θα περάσει ο αγωγός ΤΑP στην ΕλλάδαΑπό 18.000 ιδιοκτησίες θα περάσει ο αγωγός ΤΑP στην Ελλάδα. Οι χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα χρειαστεί να έρθουν σε συμφωνία με τη διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού Trans Adriatic Pipeline (ΤΑΡ) προκειμένου το έργο να περάσει από τα χωράφια τους, με βάση τους πρώτους υπολογισμούς της κοινοπραξίας.

Την περίοδο αυτή βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες για τον καθορισμό των αποζημιώσεων ανά είδος καλλιέργειας, καθώς και έρευνα για να προσδιοριστούν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες, να καθοριστούν επακριβώς τα όρια των ιδιοκτησιών τους, ώστε η διαδικασία να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, δηλαδή να ξεκινήσουν επαφές με καθέναν από τους εμπλεκόμενους ιδιοκτήτες.

Το σκεπτικό είναι ότι η κοινοπραξία θα υποβάλει προσφορά στον ιδιοκτήτη για να περάσει ο αγωγός από το χωράφι του, αποζημιώνοντάς τον για την καλλιέργεια (εφόσον διαθέτει) και καταβάλλοντάς του ένα ενοίκιο για να της παραχωρήσει δουλεία διόδου. Διαφορετικά, εφόσον δηλαδή τα δύο μέρη δεν τα βρουν, θα προχωρά η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, το 80% των περιοχών απ’ όπου θα διέλθει ο TAP είναι γεωργικές εκτάσεις.

το βήμα

This entry was posted on Κυριακή, Σεπτέμβριος 29th, 2013 at 10:44 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply