Τα ξένα μέσα ενημέρωσης αναμεταδίδουν τις εξελίξεις

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τις συλλήψεις στελεχών της Χρυσής ΑυγήςΤον γύρο του κόσμου κάνει ήδη η είδηση για τις συλλήψεις του αρχηγού, βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, καθώς το ένα μετά το άλλο τα ξένα μέσα ενημέρωσης αρχίζουν να αναμεταδίδουν την είδηση. Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης εστιάζουν στην εγκληματική δράση μελών του κόμματος και ιδιαίτερα στη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα την οποία και θεωρούν καταλυτική για τις εξελίξεις.

«Συνελήφθη ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του BBC, ενώ την είδηση δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση και η εφημερίδα Wall Street Journal. «Πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου διάλυση πολιτικού κόμματος» μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC.

«Οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν τον Νεοναζί αρχηγό» σημειώνει το Agence France-Press.
«Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τον αρχηγό και τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού κόμματος ‘Χρυσή Αυγή’ με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για πολλά άλλα μέλη και βουλευτές του κόμματος» μετέδωσε το Reuters, αναφερόμενο και αυτό στις έρευνες που διεξάγονται σε σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Για πρώτη φορά από το 1974 συλλαμβάνονται βουλευτές. Αν και το κόμμα αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εντούτοις έχει μειωθεί η απήχησή του στην ελληνική κοινωνία, ενώ η κυβέρνηση προωθεί τη διάλυσή του. Κόμμα με νεοναζιστικές καταβολές, η Χρυσή Αυγή εισήλθε στο Κοινοβούλιο για πρώτη φορά τον Μάιο του 2012, εκμεταλλευόμενη την οικονομική κρίση, την αύξηση της εγκληματικότητας και το αντιμεταναστευτικό κλίμα» αναφέρει το Associated Press.

«Για πρωτοφανή επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας» κάνουν λόγο οι New York Times, που αναφέρουν επίσης ότι είναι η πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση που συλλαμβάνονται βουλευτές ενός κόμματος στην Ελλάδα.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.