Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιδιώκει την πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά λύση δια... των εκλογών«Ρελάνς» στην απειλή πρόκλησης εκλογών από τη Χρυσή Αυγή, μέσω της ενδεχόμενης παραιτήσεως βουλευτών της, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνοντας ότι προτάσσει την προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία ως λύση για την απάντηση «στον φασισμό και στην πολιτική της εξαθλίωσης».

Η παρότρυνση αυτή για προσφυγή στις κάλπες, διατυπώθηκε νωρίτερα την Παρασκευή σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μία ημέρα αφότου αντίστοιχη αναφορά είχε κάνει από το βήμα της Βουλής ο κ. Δ. Παπαδημούλης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση που προκληθούν εκλογές στις περιφέρειες όπου απειλούν να παραιτηθούν οι βουλευτές και όλοι οι επιλαχόντες της Χρυσής Αυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις μετατρέψει σε διπλό δημοψήφισμα κατά του ναζισμού και κατά του μνημονίου.

Στην ανακοίνωση του της Παρασκευής ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τις αιχμές περί ασυλίας της Χρυσής Αυγής και σημειώνει ότι «η διαλεύκανση των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή, η απομάκρυνση των ακροδεξιών θυλάκων από το κράτος, η εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, η ενίσχυση της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις. Δεν χωρούν άλλα μισόλογα και προκλητικές καθυστερήσεις».

Κατηγορεί επίσης της κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής για να υπηρετήσει  τη στρατηγική της έντασης και τη θεωρία των δύο άκρων» και συμπληρώνει ότι «πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη και ανεύθυνη στάση, που απομονώνει περαιτέρω την κυβέρνηση από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που θέλει να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της».

Στο πλαίσιο αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει: «η υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι  το μείζον. Απέναντι στους τακτικισμούς της Χρυσής Αυγής προτάσσουμε την αναγκαιότητα προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία, έτσι ώστε ο λαός μας να δώσει μια διπλή απάντηση απέναντι στον φασισμό και στην πολιτική της εξαθλίωσης». Παράλληλα, κάνει λόγο για «προσπάθεια διαμόρφωσης ενός νέου συντηρητικού και αυταρχικού τόξου, που θα καλύψει τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική» και εκτιμά ότι αυτή «είναι καταδικασμένη να αποτύχει».

Κωβαίος Αγγελος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.