Οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν (87-86) την Μπεσίκτας στην παράταση με άνθρωπο της τελευταίας στιγμής τον Ματ Λοτζέσκι

Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός δεν χάνει στην ΠόληΟ Βασίλης Σπανούλης αναρρώνει στην Αθήνα από τον τραυματισμό του (διάστρεμμα στον δεξιό αστράγαλο) στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Οι συμπαίκτες του, όμως, Κώστας Σλούκας και Βαγγέλης Μάντζαρης κάλυψαν επάξια το κενό του 31χρονου αρχηγού σε δημιουργία και εκτέλεση οδηγώντας τον Ολυμπιακό στη δύσκολη νίκη (87-86, κ.α. 78-78) επί της τουρκικής Μπεσίκτας στην παράταση και στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στο διεθνές τουρνουά «Rixos Cup», που ολοκληρώθηκε χθες  Παρασκευή (27/9) στην Κωνσταντινούπολη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ερυθρόλευκους ο αμερικανός με βελγική υπηκοότητα γκαρντ Ματ Λοτζέσκι (15 π., 3 ασ.), ο οποίος χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με πολύ ωραίο… φρενάρισμα, «reverse» ντρίμπλα και σουτ από μέση απόσταση, 3” πριν από τη λήξη της παράτασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα με καλάθι του Αμερικανού Σέντρικ Σίμονς, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία με τον Σλούκα. Προφανώς, οι Πειραιώτες… αρνούνται να χάσουν στην Πόλη έπειτα και την ιστορική κατάκτηση της Ευρωλίγκας στο Φάιναλ Φορ της περιόδου 2011-12.

«Παίξαμε ένα κλειστό παιχνίδι με παράταση και ήταν η καλύτερη προπόνηση για εμάς. Κάναμε κάποια αμυντικά λάθη, σέβομαι πάρα πολύ τον τρόπο που έπαιξε η Μπεσίκτας, είχε υπομονή στην επίθεση και έδωσε τα ελεύθερα σουτ. Αφήσαμε τον Λόφτον να βρει ρυθμό, αλλά είναι σημαντικό, όπως κάνει πάντα αυτή η ομάδα, ότι αρνηθήκαμε να χάσουμε. Θέλω να πω τα καλύτερα για τη διοργάνωση του Rixos Cup, ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη φιλοξενία και την πολιτισμένη ατμόσφαιρα», υπογράμμισε ο προπονητής των Ερυθρόλευκων κ. Γιώργος Μπαρτζώκας, ενώ ο Ματ Λοτζέσκι, που πέτυχε το νικητήριο καλάθι είπε:

«Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλά, τους δώσαμε τη δυνατότητα να πάρουν το προβάδισμα. Ήταν καλύτεροι επιθετικά και κυρίως στα ριμπάουντ. Ο Λόφτον έβαζε όλα τα καλάθια, δεν μπορούσαμε να εξηγήσουμε τι γινόταν, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο παίξαμε πολύ καλά. Είναι σημαντικό ότι δεν παρατήσαμε το παιχνίδι, είχαμε υπομονή και στο τέλος βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε».

Τα δεκάλεπτα: 13-12, 33-30, 57-51, 78-78, 86-87

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ 6 (7 ρ.), Λο 4, Ντάνστον 8, Περπέρογλου 7 (1 τρ.), Παπαπέτρου, Σλούκας 17 (1 τρ., 4 ασ.), Σίμονς 14 (7 ρ.), Πρίντεζης 11 (1 τρ.), Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 1 (7 ασ.), Λοτζέσκι 15 (3 τρ., 3 ασ.).

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Γκιουλέρ 9 (1 τρ.), Οζμιράκ 3 (1 τρ.), Λόφτον 32 (3 τρ.), Μπρόεκχοφ 5 (1 τρ.), Ρούζιτς 2, Φόστερ 5 (1 τρ.), Μπάκμαν 14 (1 τρ.), Σιρίν 2, Αϊβερσον 9, Τοπάλογλου 5.

Σωτηρίου Κώστας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.