Σύμφωνα με πληροφορίες οκτώ από τους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής, ήταν παρόντες στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Συνελήφθησαν βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής Έως τώρα έχουν γίνει 19 συνολικά συλλήψεις. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τον γενικό γραμματέα της οργάνωσης, Νίκο Μιχαλολιάκο, που συνελήφθη, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, και τους βουλευτές  Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο.

Αναζητούνται άλλα 12 άτομα, μαζί με το βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΧΑ, Χρήστο Παπά, ο οποίος, σύμφωνα με το πόρισμα, είναι ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.

«Δεν μας φοβίζει τίποτα. Ζήτω η Ελλάδα», φώναξε ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά τη μεταγωγή του στην Ευελπίδων.«Μη φάτε το βράδυ, θα φάτε μνημόνιο», φώναξε ειρωνικά ο κ. Παναγιώταρος. «Αγάπη μου τους ξεφτίλισες», είπε η Ελένη Ζαρούλια στο σύζυγό της Νίκο Μιχαλολιάκο. «Είμαστε περήφανοι αγωνιστές», δήλωσε ο κ. Μίχος.

Στο εισαγγελικό πόρισμα αποδίδονται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ανθρωποκτονία του Παύλου Φυσσα, ενός Πακιστανού στα Πετράλωνα, και άλλες τουλάχιστον τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, ενός αλλοδαπού κουρέα στη Μεταμόρφωση και δυο Αιγυπτίων στην ιχθυόσκαλα, στο Πέραμα.

Παράλληλα, τούς αποδίδονται κατηγόριες για βιαιοπραγίες, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, εκβιάσεις και αλλά ποινικά αδικήματα.

Έχουν επίσης συλληφθεί ένας ειδικός φρουρός και μια ανθυπαστυνόμος, η οποία υπηρετεί στην ασφάλεια Πειραιά.

Δείτε τη στιγμή της εξόδου των συλληφθέντων της Χρυσής Αυγής από τη ΓΑΔΑ για τη μεταφορά τους στα δικαστήρια της Ευελπίδων:

Στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, ενα κυνηγετικό όπλο, τα οποία κατείχε χωρίς άδεια και στάλθηκαν για βαλλιστικό έλεγχο. Παράλληλα, βρέθηκαν φυσίγγια, υπολογιστές και χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 43.000 χιλιάδες ευρώ.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, ενώ έρευνες διεξάγονται και στα γραφεία της Χρυσης Αυγης στη Βουλή.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, στην οδό Ευελπίδων, έχει προσέλθει εκτός της  Ελένης Ζαρούλια και η κόρη του επικεφαλής της ΧΑ, Ουρανία Μιχαλολιάκου, συνοδευόμενη από ομάδα δικηγόρων.

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου επανέλαβε νωρίτερα ότι είναι υπερήφανη για τον πατέρα και χαρακτήρισε παράνομη τη σύλληψή του, καθώς «διώκεται για τις ιδέες του». Τόνισε επίσης ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα». Δεν μας φοβίζει τίποτε».

Εντός και εκτός του χώρου των δικαστηρίων βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ στο χώρο της Εισαγγελίας επιτρέπεται η είσοδος μόνον σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους και βέβαια στους νομικούς εκπροσώπους των συλληφθέντων.

skai

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.