Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράςπριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νωρίτερα, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου, δήλωσε ότι η Δικαιοσύνη κινήθηκε με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα.

«Και θέλω να πω, για ακόμα μία φορά, ότι για όλους που συνελήφθησαν, αν παραπεμφθούν σε δίκη θα υπάρξει Δίκαιη Δίκη. Το τονίζω ιδιαίτερα. Δίκαιη Δίκη».

«Το μόνο πράγμα το οποίο έχω να σας πω, είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία, υπό τις εντολές της Ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης, έκανε το καθήκον της για την προάσπιση της Δημοκρατίας», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Δένδιας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ανακοίνωση Ευρωπαϊκής Επιτροπής

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί προσεκτικά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα (που έλαβαν χώρα μετά από τον δραματικό φόνο ενός 34χρονου πολίτη στην Αθήνα). Οι κανόνες του νόμου και της δημοκρατίας είναι θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ και θα πρέπει τα κράτη-μέλη να τις προασπίζονται. Η εφαρμογή και ο σεβασμός αυτών των αρχών, επαφίεται στις δικαστικές αρχές των κρατών-μελών και με αυτό το πνεύμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη πως η ελληνική δικαιοσύνη θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες».

«Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή και δημοκρατική χώρα. Έχει θεσμούς που λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες δικαίου. Η ελληνική δικαιοσύνη επιτελεί το ρόλο της. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και προστατεύει τη δημοκρατική νομιμότητα», δήλωσε νωρίτερα από τις Βρυξέλλες η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

«Καμία περίπτωση για πρόωρες εκλογές»

«Η Δημοκρατία έχει θεσμούς για την προστασία της και η Δικαιοσύνη θα ολοκληρώσει το έργο της» τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, κληθείς να σχολιάσει τις συλλήψεις του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Κεδίκογλου τονίζει ότι η υπόθεση «δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική» και αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια δικαστική διαδικασία και προέχει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη απερίσπαστη. Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι η Δημοκρατία έχει θεσμούς για την προστασία της και η Δικαιοσύνη θα ολοκληρώσει το έργο της» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΣΥΡΙΖΑ: Η δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της

«Είχαμε εδώ και καιρό υπογραμμίσει την ανάγκη να βρεθούν ενώπιον του νόμου όσοι εμπλέκονται σε εγκληματικές δράσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει παράλληλα την ανάγκη η δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της «χωρίς άλλες καθυστερήσεις, με ψυχραιμία και με σεβασμό στο υπάρχον νομικό πλαίσιο η δικαιοσύνη», ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες «τόσο για την δολοφονία του Π. Φύσσα όσο και για μια σειρά άλλες εγκληματικές δράσεις».

ΠΑΣΟΚ: Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι προφανές ότι ενεργοποίησε θεσμικά αντανακλαστικά

«Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και έχει ως θεμελιώδες καθήκον την προστασία της Δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της έννομης τάξης. Τη σεβόμαστε και τη στηρίζουμε στην άσκηση του θεσμικού της ρόλου», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του θέτουμε το ζήτημα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και  προτείνουμε την ενιαία στάση του Συνταγματικού Τόξου και την επιβολή της έννομης τάξης εδώ και μήνες. Πριν την πλήρη αποθράσυνση της ΧΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Χαρ. Τρικούπη.

Σύμφωνα με το Κίνημα, «η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι προφανές ότι ενεργοποίησε θεσμικά αντανακλαστικά που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους».

Π. Καμμένος: Εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη

Επίσημη ενημέρωση σε πολιτικό επίπεδο για τις εξελίξεις ζητεί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και εκφράζει την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη:

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναμένουμε επίσημη ενημέρωση σε πολιτικό επίπεδο, η Δικαιοσύνη αποτελεί ανεξάρτητη εξουσία και πρέπει να κάνει το καθήκον της εφαρμόζοντας το νόμο, την εμπιστευόμαστε».

ΔΗΜΑΡ: Αναγκαίο το κοινό μέτωπο όλων των δημοκρατικών δυνάμεων

Την ανάγκη να συνεχιστεί η έρευνα προς κάθε κατεύθυνση υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ, συμπληρώνοντας πως «η ελληνική δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής».

Όπως αναφέρει, απάντηση στους φασίστες – εχθρούς της δημοκρατίας είναι «η νομιμότητα και η λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας».

Για τον λόγον αυτόν η Δημοκρατική Αριστεράς σημειώνει ότι «είναι αναγκαίο το κοινό μέτωπο όλων των δυνάμεων της δημοκρατίας για το ξερίζωμα της εγκληματικής οργάνωσης και την αντιμετώπιση των απάνθρωπων ιδεών της».

«Οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και υπολογισμοί  δεν ωφελούν τη Δημοκρατία», καταλήγει.

ΚΚΕ: Ο λαός να βάλει τη σφραγίδα στις πολιτικές εξελίξεις

«Υπάρχουν εγκληματικές πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου  και πρέπει να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές. Από κει και πέρα ο λαός πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και να μην εφησυχάζει. Να έχει τα αυτιά και τα μάτια του ανοιχτά», δήλωσε το μέλος της Κ.Ε. και υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, Γκιόκας.

«Τα συμφέροντα, που γέννησαν, στήριξαν και προσανατόλισαν τη δράση της ΧΑ, παραμένουν. Είναι αυτά τα συμφέροντα που εχθρεύονται και πολεμούν με όλα τα μέσα το εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Όπως επανειλημμένα έχουμε πει ο λαός, μέσα από τους μαζικούς φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος, πρέπει να ξεριζώσει το φασισμό – ναζισμό, τη ναζιστική δράση και δηλητήριο.

Ο λαός να βάλει τη σφραγίδα του στις πολιτικές εξελίξεις».

 

naftemporiki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.