Έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή διεξάγεται αυτή την ώρα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Στο πλαίσιο αυτό, αποκλείστηκε ο πρώτος όροφος της κτιρίου, με εντολή του φρουράρχου.

Όπως έγινε γνωστό, απαγορεύτηκε η προσέγγιση απ΄όποιονδήποτε στον όροφο, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Παραδόθηκε, στη ΓΑΔΑ, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος τον οποίο αναζητούσε η αστυνομία. Αναμένεται να συλληφθεί επίσης ο Χρήστος Παππάς.

Όπλα, τα οποία κατείχε παράνομα, βρέθηκαν σε σπίτι του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές. Ειδικότερα εντοπίστηκαν ένα πιστόλι, περίστροφο, κυνηγετικό όπλο, 43.100 ευρώ, φυσίγγια και τεχνολογικός εξοπλισμός.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης συνεληφθή το πρωί και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ. Τα όπλα εστάλησαν για βαλλιστικό έλεγχο. Ο αδελφός του κ. Μιχαλολιάκου πήγε στη ΓΑΔΑ, τού μίλησε, και κατόπιν αποχώρησε.

Στοιχεία ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος γνώριζε και συντόνιζε την παράνομη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής προκύπτουν από το εννιασέλιδο εισαγγελικό πόρισμα σύμφωνα με πληροφορίες. Τα στοιχεία προκύπτουν από μαρτυρικές καταθέσεις και την άρση του τηλεφωνικού απόρρητου.

Στο εισαγγελικό πόρισμα περιγράφεται η δομή της οργάνωσης που έχει ως επικεφαλής τον κ. Μιχαλολιάκο, ενώ υπαρχηγός της οργάνωσης φέρεται νε είναι ο κ. Παπάς.

Mεταξύ των 18 συλληφθέντων, που έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ, είναι εκτός του Μιχαλολιάκου, οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός και Ηλίας Παναγιώταρος, αλλά και o Γιώργος Πατέλης, κεντρικό στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας. Γίνονται κατ’ οίκον έρευνες παρουσία 10 εισαγγελικών λειτουργών.

Καταζητούνται ακόμη τρεις εν ενεργεία αστυνομικοί. Eνεργοποιήθηκε και γι’ αυτούς η διαδικασία αυτόφωρης σύλληψης.

Στη Γενική Αστυνομική διεύθυνση Αττικής μετέβη σήμερα το μεσημέρι η δικηγόρος του Γιώργου Ρουπακιά, δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, γνωστοποίησε ότι εντολέας της είναι και ο βουλευτής της ΧΑ Ηλίας Παναγιώταρος.

σκάι

Διαβάστε ακόμη: Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής – Κατηγορούνται και για ανθρωποκτονία…

ΧΑ: Προαναγγελθέν οργανωμένο σχέδιο από «τους υπάλληλους των διεθνών τοκογλύφων»

Τι προβλέπει το Σύνταγμα & ο Κανονισμός της Βουλής για τη δυνατότητα δίωξης βουλευτών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.