«Να ορθώσουμε φραγμό στην τρομοκρατία»

Αντιδράσεις των κομμάτων για την επίθεση στο «Πρώτο Θέμα»Ομόφωνα καταδικάζουν τα κόμματα την επίθεση με βαριοπούλες που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα στο Μαρούσι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Καταδικάζουμε δριμύτατα την επίθεση. Πρέπει όλοι να ορθώσουμε φραγμό στην τρομοκρατία παντού και ιδιαίτερα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, που είναι ευαίσθητος για τη Δημοκρατία μας. Κάθε μορφή βίας απ’ όπου και αν προέρχεται, θα καταπολεμηθεί με κάθε τρόπο.»

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε: «Καταδικάζω με τον πλέον έντονο τρόπο την επίθεση κατά της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” από κουκουλοφόρους. Είναι φανερό ότι απώτερος στόχος των δραστών της επίθεσης ήταν η τρομοκράτηση των δημοσιογράφων. Οποιαδήποτε απειλή εναντίον του Τύπου ή προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας του λόγου στρέφεται κατά της ίδιας της δημοκρατίας. Και η καταδίκη θα πρέπει να είναι ομόθυμη.»

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας. «Είναι άλλη μια οργανωμένη εκδήλωση βίας εναντίον της ελευθερίας του Τύπου. Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει. Αυτό είναι και το χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων» τονίζει.

«Καταδικάζουμε την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας ʽΠρώτο Θέμαʼ καθώς και κάθε προσπάθεια φίμωσης που στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου. Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει κάθε πράξη βίας από όπου κι αν προέρχεται» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τονίζει: «Κανενός είδους ένσταση ή διαφωνία σε σχέση με την αισθητική ή το στίγμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» δεν δικαιολογεί την επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία της. Ως εκ τούτου η σημερινή επίθεση είναι μια πράξη καταδικαστέα».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τονίζουν ότι καταδικάζουν την επίθεση «όπως και κάθε μορφή βίας».

 

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.