Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη προς τον κ. Χρήστο Ανδρέα Βαταλάχο

Σεπτέμβριος 27th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Για τη δωρεά βρύσης στο Δήμο Γρεβενών και στην Τοπική Κοινότητα Σπηλαίου στη μνήμη των γονιών του

2013-08-25 14.52.16« Αγαπητέ Κύριε Χρήστο,

Παρακαλώ πολύ δεχθείτε τις από καρδιάς ευχαριστίες μου για την πολύ σημαντική χειρονομία σας προς το Δήμο Γρεβενών και τον τόπο καταγωγής σας την Τοπική Κοινότητα Σπηλαίου να κατασκευάσετε, στη μνήμη των γονέων σας, μία βρύση στην τοποθεσία «Ράχη Κερασιάς» στις νότιες παρυφές του Όρλιακα.

Το νερό είναι πηγή ζωής, για το λόγο αυτό σε όλα τα χωριά μας οι δρόμοι οδηγούσαν σε κάποια βρύση. Για τα χωριά όμως η βρύση, εκτός των άλλων δραστηριοτήτων, αποτελούσε και αποτελεί και τόπο συνάντησης για νέους και μεγάλους. Έχει δε συνδέσει το όνομα της με τραγούδια, της νιότης, της αγάπης, της χαράς, της λύπης και της ξενιτιάς. Στη ξενιτιά όπου δεν υπήρχαν τέτοιες βρύσες…. «δεν θα ιδείς εκεί περίλυπε διαβάτη να τραγουδάει το κρυσταλλένιο μας νερό»…… λέει κάπου ο ποιητής.

Εύχομαι η βρύση αυτή να αποτελέσει τόπο συνάντησης των χωριανών σας και των επισκεπτών.

Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε τέτοιες χειρονομίες μας δίνουν χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας.

Να είστε καλά, ο θεός να σας δίνει υγεία.

Σας ευχαριστώ και πάλι».

Με εκτίμηση

Δημοσθένης Κουπτσίδης

Δήμαρχος Γρεβενών

 

Star-fm.gr: Διαβάστε και  Η «Βρύση της Ξενιτιάς» στο Σπήλαιο Γρεβενών (εικόνες + ποιήματα)

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 27th, 2013 at 16:23 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply