Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αντιδράσεις των κομμάτων για την επίθεση στο «Πρώτο Θέμα»

Σεπτέμβριος 27th, 2013 by Χρήστος Μίμης

«Να ορθώσουμε φραγμό στην τρομοκρατία»

Αντιδράσεις των κομμάτων για την επίθεση στο «Πρώτο Θέμα»Ομόφωνα καταδικάζουν τα κόμματα την επίθεση με βαριοπούλες που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα στο Μαρούσι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Καταδικάζουμε δριμύτατα την επίθεση. Πρέπει όλοι να ορθώσουμε φραγμό στην τρομοκρατία παντού και ιδιαίτερα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, που είναι ευαίσθητος για τη Δημοκρατία μας. Κάθε μορφή βίας απ’ όπου και αν προέρχεται, θα καταπολεμηθεί με κάθε τρόπο.»

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε: «Καταδικάζω με τον πλέον έντονο τρόπο την επίθεση κατά της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” από κουκουλοφόρους. Είναι φανερό ότι απώτερος στόχος των δραστών της επίθεσης ήταν η τρομοκράτηση των δημοσιογράφων. Οποιαδήποτε απειλή εναντίον του Τύπου ή προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας του λόγου στρέφεται κατά της ίδιας της δημοκρατίας. Και η καταδίκη θα πρέπει να είναι ομόθυμη.»

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας. «Είναι άλλη μια οργανωμένη εκδήλωση βίας εναντίον της ελευθερίας του Τύπου. Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει. Αυτό είναι και το χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων» τονίζει.

«Καταδικάζουμε την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας ʽΠρώτο Θέμαʼ καθώς και κάθε προσπάθεια φίμωσης που στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου. Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει κάθε πράξη βίας από όπου κι αν προέρχεται» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τονίζει: «Κανενός είδους ένσταση ή διαφωνία σε σχέση με την αισθητική ή το στίγμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» δεν δικαιολογεί την επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία της. Ως εκ τούτου η σημερινή επίθεση είναι μια πράξη καταδικαστέα».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τονίζουν ότι καταδικάζουν την επίθεση «όπως και κάθε μορφή βίας».

 

in

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 27th, 2013 at 08:02 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply