Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανοιχτό αφήνει ο Μιχαλολιάκος το ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών του

Σεπτέμβριος 27th, 2013 by Χρήστος Μίμης

«Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο»

Ανοιχτό αφήνει ο Μιχαλολιάκος το ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών του«Όλα είναι ανοιχτά» ήταν η απάντηση του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκου για το ενδεχόμενο να παραιτηθούν ομαδικά οι βουλευτές του, προκαλώντας εκλογές σε 15 περιφέρειες της χώρας. «Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσον προκειμένου να υπερασπιστούμε την πολιτική μας τιμή. Όλα είναι ανοικτά» είπε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους από την είσοδο της Βουλής, ο Ν.Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι «η Χρυσή Αυγή αμύνεται» και ότι «εάν η χώρα μπει σε κύκλο αποσταθεροποιήσεως, δεν θα είναι ένοχη η Χρυσή Αυγή, αλλά αυτοί που τη δαιμονοποιούν και τη χτυπούν με τόσο βρόμικο και παράνομο τρόπο».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η ΧΑ είναι ένα νόμιμο πολιτικό κίνημα του οποίου η άνοδος δυσαρέστησε αυτούς που λεηλατούν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού επί δεκαετίες» και «θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την πολιτική οντότητά της και την πολιτική της τιμή».

«Εγκληματίες και εγκληματική συμμορία είναι αυτοί οι οποίοι χρεοκόπησαν τη χώρα και εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία» συμπλήρωσε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, σχολίασε: «Η Χρυσή Αυγή φαντασιώνεται καταστάσεις αποσταθεροποίησης γιατί αυτές επιθυμεί, αυτές επιδιώκει. Η αποκάλυψη όμως του πραγματικού τους προσώπου και η ενεργοποίηση του νόμου σε σχέση με τη δράση της δεν είναι στοιχείο αποσταθεροποίησης, αλλά στοιχείο σταθεροποίησης και ενίσχυσης της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου».

Διαμάχη στη Βουλή

Νωρίτερα, πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας στη Βουλής είπε απευθυνόμενος κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη: «Δεν θα αδειάσουμε εμείς τη γωνιά, εσείς θα την αδειάσετε».

Ο κ. Βορίδης είχε καλέσει την Χρυσή Αυγή να κάνει πράξη την «απειλή» της. «Μακάρι να το κάνουν, γιατί θα χάσουν τις εκλογές και θα μας αδειάσουν τη γωνιά», είχε πει.

Στη Βουλή υπήρξε αντιπαράθεση των εκπροσώπων των κομμάτων, τόσο γύρω από τη ΧΑ, όσο και γύρω από το κείμενο το κείμενο της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων.

Έναυσμα αποτέλεσε η ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος υποβάθμισε την πολιτική σημασία της ανακοίνωσης των εφέδρων καταδρομέων: «Όσοι -ενδεχομένως στα υπόγεια του Μαξίμου- νομίζουν ότι αξιοποιώντας κάποιους γραφικούς θερμοκέφαλους θα μπορέσουν να ξαναστήσουν ως ξαναζεσταμένη σούπα το δίλημμα “Σαμαράς ή τανκς”, είναι απλώς φαιδροί -και ο νοών νοείτω».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ομαδικής παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής προκειμένου να διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές, ο κ. Παπαδημούλης διευκρίνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει αυτές τις εκλογές σ’ ένα διπλό δημοψήφισμα εναντίον του ναζισμού και ταυτόχρονα εναντίον του μνημονίου – και σ’ ένα σκαλοπάτι για να γίνουν επιτέλους και εθνικές εκλογές».

«Στη Χρυσή Αυγή βρίσκονται προ των ευθυνών τους, όχι για την ιδεολογία τους αλλά για εγκληματικές ενέργειες που συνέβησαν» απάντησε για λογαριασμό της ΝΔ, ο Μάκης Βορίδης και συνέχισε: «Προσωπικά θα έλεγα, μακάρι να αποφασίσουν κάτι τέτοιο, διότι απλώς θα χάσουν στις εκλογές και θα μας αδειάσουν και τη γωνιά. Οι υπόλοιποι όμως, δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοιου τύπου συμπεριφορές ως ευκαιρίες για το οτιδήποτε. Δεν θέλω να ακούω ότι θα αξιοποιηθεί πολιτικά μια συνταγματική εκτροπή, προκειμένου να μετατραπεί η μεθόδευση αυτή σε δημοψήφισμα».

«Ο κ. Βορίδης φοβάται πως όποια στιγμή και αν γίνουν εκλογές, η κυβέρνησή σας θα καταρρεύσει. Δεν θα σας αδειάσουμε εμείς τη γωνιά, αλλά τα κόμματα της συγκυβέρνησης που έχουν ξεπουλήσει τη χώρα» απάντησε αργότερα στον εκπρόσωπο της ΝΔ, ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Ο περίφημος φάκελος των 32 υποθέσεων, δεν αφορά τη Χρυσή Αυγή. Η έρευνα θα αποδείξει Χρυσή Αυγή είναι καθαρή σαν διαμάντι» επέμεινε ο Ηλίας Κασιδιάρης προτού αποχωρήσει με τους βουλευτές του κόμματός του από την αίθουσα.

δολ, αμπε

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 27th, 2013 at 08:52 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply