Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για βουλευτές της Χρυσής Αυγής

27 Σεπτεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Συνεχίζονται οι έρευνες του Αρείου Πάγου

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για βουλευτές της Χρυσής ΑυγήςΤην άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου για βουλευτές της Χρυσής Αυγής εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η άρση γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, μετά τα ευρήματα των συνομιλιών μελών της Χρυσής Αυγής που έχουν καταγραφεί από την ΕΥΠ.

Πρόκειται για στοιχεία που εμπλέκουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής και σε άλλες παράνομες ενέργειες.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φέρεται να συνομιλούν με μέλη και άλλους σχετικά με πράξεις που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει στη διάθεσή της στοιχεία για σχέσεις επιχειρηματιών, αστυνομικών, αλλά και ανθρώπων της νύχτας με τη Χρυσή Αυγή. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν προκύπτει η εμπλοκή εν ενεργεία στρατιωτικών.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση των 32 δικογραφιών στις οποίες εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ την ίδια στιγμή, από το περιεχόμενο των καταθέσεων αυτών, έχει προκύψει ένας νέος κύκλος ατόμων τα οποία αναμένεται να κληθούν άμεσα προς κατάθεση στο εισαγγελικό γραφείο.

Βασικό ζητούμενο της έρευνας στον Άρειο Πάγο είναι αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε προσωρινές κρατήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής από την έρευνα αναμένεται να συνδυαστούν και με άλλες προανακριτικές πράξεις, όπως άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, μαρτυρικές καταθέσεις, κ.ά.

δολ, αμπε

This entry was posted on Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2013 at 07:13 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply