Ερευνα για στημένο ποδοσφαιρικό αγώνα στο δήμο ΣκύδραςΕπιστολή προς τον γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Αθανάσιο Καρούντζο, απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, προκειμένου να διερευνήσει καταγγελίες σχετικά με «στημένο» ποδοσφαιρικό αγώνα, στον οποίον φέρεται να εμπλέκεται ο δήμος Σκύδρας, και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο δήμαρχος Σκύδρας, Γιώργος Χοΐδης, το 1999 έδωσε από το ταμείο του δήμου πέντε εκατομμύρια δραχμές στην ομάδα «Αετός Σκύδρας» προκειμένου να εξαγοράσει ποδοσφαιρικό αγώνα.

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την περασμένη Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, που είχε βιντεοσκοπηθεί ως είθισται, ο κ. Χοΐδης είπε ότι τα χρήματα δόθηκαν «προκειμένου να αγοράσουν κάποιον αγώνα με σκοπό να ανέβουν κατηγορία. Το ματς δεν αγοράστηκε και τα χρήματα δεν επιστράφηκαν».

Ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Ναυρινιάδης, αρνήθηκε ότι πήρε αυτά τα χρήματα. Ο δήμαρχος τον χαρακτήρισε «ψεύτη» και σημείωσε ότι το 1999 και το 2000 η ομάδα πήρε 16 εκατομμύρια δραχμές και ότι ο κ. Ναυρινιάδης «ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο, πήρε τα πέντε εκατομμύρια με την προοπτική ότι θα αγοράζανε κάποιον αγώνα για να ανέβουν κατηγορία. Και δεν αγοράστηκε ο αγώνας και πήραν πέντε εκατομμύρια».

Ο δήμαρχος ζήτησε από τους πρακτικογράφους να καταχωρηθούν οι δηλώσεις του στα πρακτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, από το  υπουργείο Εσωτερικών, υπήρξε παρέμβαση του προϊσταμένου της Αθλητικής Εισαγγελίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.