Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης σε Δοτσικό και Κυδωνιές (εικόνες)…

26 Σεπτεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις στις Τοπικές Κοινότητες Δοτσικού και Κυδωνιών, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών των έργων:

α) «Ανάπλαση – Αναβάθμιση οικισμού Δοτσικού»,

β) «Αντιστήριξη πρανών οδών» και

γ) «Οικιστική ανάπλαση Τ.Κ. Κυδωνιών Δ.Ε Αγίου Κοσμά».

Τον κ. Δήμαρχο συνόδευαν οι Αντιδήμαρχοι κα Αικατερίνη Πέτρου και κ. Βάϊος Κόραβος καθώς και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Δοτσικού και Κυδωνιών κ.κ. Βασίλειος Γιώτσης και Κων/νος Στάμος.

Το πρώτο έργο είναι προϋπολογισμού 150.000,00€ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013». Πρόκειται για ένα έργο αναπλάσεων στο οποίο προβλέπεται να πραγματοποιηθούν επεμβάσεις σε πέντε τμήματα του οικισμού με τσιμεντοστρώσεις, πλακοστρώσεις και επιστρώσεις με γρανιτοκυβόλιθους, με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του οικισμού.

Το δεύτερο
έργο είναι προϋπολογισμού 73.783,94€ με χρηματοδότηση από πιστώσεις ΣΑΤΑ 2013. Περιλαμβάνει, την κατασκευή τριών τοιχίων από οπλισμένο σκυρόδεμα στην κοίτη του ρέματος, την κατασκευή φρεατίων ομβρίων υδάτων στο δρόμο προς την πλατεία και τη διαμόρφωση παραποτάμιου χώρου σε πεζόδρομο.

http://1.bp.blogspot.com/-Qr_YxilOXFA/UkRl6zw315I/AAAAAAACKds/YxqvdNKPyTw/s1600/DSC00785.JPG

Το τρίτο έργο είναι προϋπολογισμού 150.000,00€ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013». Πρόκειται για έργο αναπλάσεων με το οποίο προβλέπεται, η εγκατάσταση δύο παιδικών χαρών (στο χώρο της κεντρικής πλατείας και του παλαιού σχολείου), η επίστρωση του δρόμου που διέρχεται νότια της πλατείας με κυβόλιθους και η διαμόρφωση του τριγωνικού χώρου από όπου ξεκινάει ο δρόμος, ο οποίος ισοπεδώνεται με τη βοήθεια πέτρινου τοιχίου και επιστρώνεται με ορθογωνισμένες πλάκες.

This entry was posted on Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2013 at 20:16 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply