Το τελευταίο διάστημα η κοινωνία των Γρεβενών παρακολουθεί έκπληκτη τη συνεχή υποβάθμιση που υφίσταται ο τόπος μας με την αποδυνάμωση ή απομάκρυνση πολλών αναπτυξιακών δομών από την περιοχή.

Η αρχή έγινε με το κλείσιμο της Σχολής Αστυφυλάκων. Ακολούθησε η ακύρωση του Ε65, οδικού δικτύου που θα έφερνε τα Γρεβενά πιο κοντά στην Αθήνα.

Η μελλοντική λειτουργία του Νοσοκομείου κρίνεται αβέβαιη ενώ ο αριθμός των εισακτέων στο Τ.Ε.Ι. για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά είναι σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Απέναντι σ’ όλα αυτά τα γεγονότα οι τοπικοί «εξουσιαστές» στέκονται ως απλοί παρατηρητές και όχι μόνο δεν λαμβάνεται σοβαρά η γνώμη τους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων αλλά ούτε καν διεκδικούν.

Η λύση για να καταστεί βιώσιμο το Τ.Ε.Ι. είναι μόνο μία. Αυτόνομη Σχολή στα Γρεβενά. Δυστυχώς όμως, για την πόλη μας, η «ΑΘΗΝΑ» απεβίωσε πρόωρα ή χάθηκε κάπου στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΡΙΝΤΖΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.