Περισσότερες από 10.000 κάρτες διαρκείας έχει ήδη πουλήσει η Ενωση

Το φαινόμενο «κόσμος της ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική»Ως «συγκλονιστική» χαρακτηρίστηκε από τον αθλητικό Τύπο η συνεύρεση εκατοντάδων ΑΕΚτζήδων οι οποίοι δημιούργησαν ουρές δεκάδων μέτρων προκειμένου να προμηθευτούν κάρτες διαρκείας της ομάδας τους για ανέργους αντί 30 ευρώ, την περασμένη Δευτέρα (24/9).

Η προσφορά της ποδοσφαιρικής Ενωσης ξεσήκωσε τα πλήθη, ωστόσο κατέδειξε και το τεράστιο πρόβλημα ανεργίας που «πνίγει» ανθρώπους κάθε ηλικίας, πολύ περισσότερο εκείνους κάτω των 30 ετών που έσπευσαν να αγοράσουν την κάρτα παρουσιάζοντας ως πειστήριο τη δική τους από τον ΟΑΕΔ. Ειρωνεία…

«Να γεμίσουμε τις Κυριακές μας ΑΕΚ για να ξεχνιόμαστε» ήταν μία από τις ατάκες που ακούστηκαν στα πέριξ του ΟΑΚΑ όπου οι οπαδοί της Ενωσης βρέθηκαν για να κλείσουν μόνιμη θέση στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας. «Είναι και αυτό ένα αντίδοτο στην κρίση» παρατήρησε κάποιος άλλος, θυμίζοντας ότι με την καταβολή 30 ευρώ θα έχει τη δυνατότητα να το ρίξει λίγο έξω για 14 Κυριακές και κάμποσες ακόμη φορές μεσοβδόμαδα, όταν η Ενωση θα αγωνίζεται στο Κύπελλο για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής.

Βέβαια το μήνυμα της συσπείρωσης είχε αποσταλεί από τους φίλους της ΑΕΚ πολύ πριν προκύψει η προσφορά των 30 ευρώ για τους ανέργους. Ηδη είχαν πουληθεί περισσότερες από 10.000 κάρτες διαρκείας παρά το γεγονός ότι οι συγκυρίες κάθε άλλο παρά ευνοϊκές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Η ομάδα στη Γ’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ανεργία στα ύψη και οι αρχικές τιμές ιδιαίτερα αλμυρές, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα φθηνότερα διαρκείας στο ξεκίνημα της κιτρινόμαυρης διαφημιστικής καμπάνιας κόστιζαν 150 ευρώ το κομμάτι!

Η εμπλοκή του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη και το όραμά του για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν ο πρώτος και κύριος λόγος για την επιστροφή του κιτρινόμαυρου κόσμου στο γήπεδο. Η ΑΕΚ ξέφυγε από τις θεωρίες και πλέον πραγματοποιεί σταθερά και σίγουρα βήματα για την ανέγερση ποδοσφαιρικής έδρας στην προσφυγική γειτονιά της. Ο οπαδικός κόσμος της ζει και αναπνέει με το όνειρο της επιστροφής, άλλωστε όπως συνηθίζει (διόλου άστοχα) να λέει η ποδοσφαιρική πιάτσα, «δώσε ελπίδα στον ΑΕΚτζή και τον έχεις κερδίσει».

Το ευχάριστο στη συγκεκριμένη ιστορία είναι ότι τούτη τη φορά η ελπίδα δεν συνοδεύεται από ψέματα σαν και αυτά που σκαρφίζονταν οι προηγούμενες διοικήσεις διατηρώντας την ΑΕΚ στην Εντατική, πρωτίστως για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελείς σκοπούς. Η σελίδα γυρίζει και ο κ. Μελισσανίδης παρουσιάζεται ως εγγυητής της εύρυθμης λειτουργίας και σταδιακής αναγέννησης του ποδοσφαιρικού συλλόγου. Ο κόσμος τον εμπιστεύεται και συνάμα «ακουμπάει» στο κλίμα ασφάλειας που δημιουργεί η παρουσία αγαπητών προσώπων όπως οι Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Δημητριάδης, Μπάγεβιτς.

Στην Ενωση περιμένουν ότι περισσότεροι από 20.000 φίλοι της ομάδας θα βρεθούν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για το ματς πρωταθλήματος που ακολουθεί. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και επόμενος αντίπαλός της είναι η… Θύελλα Ραφήνας!

Αρναούτογλου Βαγγέλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.