Την Παρασκευή αρχίζει και η δίκη του για τα «στημένα»

Αρχισε η δίκη Ψωμιάδη για την υπεξαίρεση στην ΑΕΚ (ACTION IMAGES)

Δεν αναμένεται να ξεκινήσει, τελικά, ούτε σήμερα η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη στο Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων για την υπεξαίρεση στην ΠΑΕ ΑΕΚ, αυτή τη φορά γιατί δεν χωράει στο… πινάκιο. Ο αριθμός των υποθέσεων που έχει προγραμματιστεί να εκδικαστούν σήμερα από το δικαστήριο «εγγυάται» την παρέλευση του ωραρίου και την εκ νέου αναβολή της δίκης του προφυλακισμένου άλλοτε μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου.

Ετσι το σίριαλ των αναβολών, μετά το οποίο ο Μάκης Ψωμιάδης προβλεπόταν αυτή την εβδομάδα να καθίσει σε διπλό εδώλιο, συνεχίζεται. Σήμερα, Τετάρτη, επρόκειτο να αρχίσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την υπεξαίρεση 21,5 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, κατά το διάστημα 2001-2003.

Μεθαύριο, Παρασκευή, έχει προσδιοριστεί επίσης στο Τριμμελές Εφετείο Κακουργημάτων και η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη για τα «στημένα». Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δικάσιμοι είχαν αρχικά προσδιοριστεί για τις 18 η πρώτη και τις 23 Σεπτεμβρίου η δεύτερη, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις το δικαστήριο διέκοψε μετά από αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης (Ηρειώτης, Μιχαλόλιας, Θωμάς).

Στην υπόθεση της υπεξαίρεσης οι συνήγοροι του Μάκη Ψωμιάδη είχαν ζητήσει την αναβολή, προκειμένου να συμμετάσχουν εκείνη την ημέρα σε αποχή των δικηγόρων – σύμφωνα με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων, για ολόκληρη τη χώρα. Αλλωστε, επιχειρηματολογώντας, υποστήριξαν τότε ότι η λήξη του 18μηνου, στις 30 Οκτωβρίου, ως προς την προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη δεν απειλούσε τη δίκη για την υπεξαίρεση, καθώς συνδέεται με την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών.

Λίγες ημέρες αργότερα, οι ίδιοι δικηγόροι ζήτησαν αναβολή και της δίκης για τα «στημένα». Αιτία αυτή τη φορά ήταν η αδυναμία του Γιάννη Ηρειώτη να παρασταθεί στο δικαστήριο, καθώς την ίδια μέρα αγόρευε στη δίκη Τσοχατζόπουλου, υπερασπιζόμενος τον πελάτη του Γιώργο Σαχπατζίδη.

Κόλλια Ελευθερία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.