Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στο μικροσκόπιο ο «ψυχίατρος» της Χρυσής Αυγής-Χορηγούσε πιστοποιητικά για την έκδοση αδειών οπλοφορίας

Σεπτέμβριος 25th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στο μικροσκόπιο ο «ψυχίατρος» της Χρυσής Αυγής-Χορηγούσε πιστοποιητικά για την έκδοση αδειών οπλοφορίαςΟι καταγγελίες του διευθυντή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής Θεόδωρου Μεγαλοοικονόμου ότι συνάδελφός του, διευθυντής μιας εκ των εννέα κλινικών του ιδρύματος είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής και χορηγεί πιστοποιητικά ψυχικής κατάστασης για την έκδοση αδειών οπλοφορίας, προκάλεσαν την διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας.

Η έρευνα από τον διοικητή του ιδρύματος δόθηκε κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. «Το ΨΝΑ έχει τη θλιβερή πρωτοτυπία να έχει ως διευθυντή ενός από τα 9 ψυχιατρικά του τμήματα έναν ανοιχτά δηλωμένο νεοναζί, και μάλιστα κατ’ ανάθεσιν από το ΔΣ. Δεν πρόκειται για απλό και “παρασυρμένο” ή “αφελή” οπαδό. Υπάρχουν βίντεο με ομιλίες του (λόγω της συμμετοχής του με την ΧΑ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές) σε συγκεντρώσεις της εγκληματικής οργάνωσης που συνοδεύονται από τον κλασικό ναζιστικό χαιρετισμό. Υπάρχει η ιντερνετική του αλληλογραφία με την οποία την εκθειάζει (και όχι μόνο). Υπάρχουν συμμετοχές του σε εκπομπές σε διάφορα κανάλια όπου εξυμνεί τη Χρυσή Αυγή και τη χούντα», αναφέρει ο διευθυντής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Μεγαλοοικονόμου «υπάρχει η ιστορία με τις άδειες οπλοφορίας, που αν και εξετάστηκε από το ΔΣ (με μεγάλη καθυστέρηση, ενός έτους, από τότε που καταγγέλθηκε), η όλη έρευνα, με τον τρόπο που έγινε, αδυνατούσε να ανιχνεύσει τον αριθμό, τους (μη καταγεγραμμένους) τρόπους χορήγησης και τους αποδέκτες των διαφόρων πιστοποιητικών ψυχικής κατάστασης για την έκδοση αδειών οπλοφορίας» και καταλήγει με το ερώτημα: «Αν η επόμενη δολοφονία από χρυσαυγίτη διαπραχθεί με πυροβόλο όπλο, δεν θα γίνει γενικά “θέμα” και δεν θα αναρωτιόμαστε όλοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής “ποιος του έδωσε το πιστοποιητικό ψυχικής κατάστασης για να βγάλει την άδεια οπλοφορίας”;».

Η έρευνα θα επικεντρωθεί αρχικά στο αν ευσταθούν οι καταγγελίες και αν οι δηλώσεις του συγκεκριμένου ψυχιάτρου συνάδουν με την ιδιότητά του.

iefimerida

This entry was posted on Τετάρτη, Σεπτέμβριος 25th, 2013 at 15:06 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply