Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σούπερ Λίγκα: Τέρμα το «παραμύθι» με τις 18 ομάδες

Σεπτέμβριος 25th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στο μοντέλο των 16 ομάδων θα επανέλθει το ελληνικό πρωτάθλημα την περίοδο 2015-16, αργότερα ίσως να μειωθούν ακόμα περισσότερο- Αγνωστο ακόμα εάν θα υποβιβαστούν 2 ή 3 ομάδες στη Football League

Την πιο σωστή απόφαση των τελευταίων μηνών έλαβε την Τρίτη (24/9) το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας. Μόνο για δύο σεζόν, τη φετινή και την επόμενη, θα βλέπουμε πρωτάθλημα 18 ομάδων, γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο κάθε άλλο παρά αντέχει τέτοιο φορτίο στις πλάτες του. Μπορεί να εξυπηρετήθηκαν κάποια μικροσυμφέροντα, με την αύξηση που αποφασίστηκε πέρυσι, αλλά τη σεζόν 2015-16 το πρωτάθλημα θα επανέλθει στο πλαίσιο της λογικής.

Και δεν αποκλείεται, καθώς αυτή η τάση επικρατεί στις μέρες μας, να αποφασιστεί εν καιρώ περαιτέρω μείωση των ομάδων, σε 12 ή 14, όπως πρώτος ο Γιάννης Μώραλης βρήκε το θάρρος να παραδεχθεί δημοσίως ότι είναι το “ταβάνι” μίας τόσο μέτριας Λίγκας, όπως η ελληνική.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας μετέφερε, επίσης, στα ΜΜΕ τη διχογνωμία που υπάρχει ακόμα για τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν στη Football League, σε μερικούς μήνες. Η Σούπερ Λίγκα θέλει να “ρίξει” δύο, τα στελέχη της δεύτερης κατηγορίας επιμένουν στον υποβιβασμό τριών ομάδων, οπότε το γόρδιο δεσμό θα κληθεί και πάλι να λύσει η ΕΠΟ, στην επόμενη συνεδρίασή της.

Από την άλλη, τα μέλη της Λίγκας καταδίκασαν ομόφωνα την επίθεση που δέχτηκαν υπάλληλοι της Nova, έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, αλλά δεν είχαν λύση να προτείνουν για την έξαρση των τραμπουκισμών, και περιμένουν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να εξασφαλίσει την ασφάλεια όσων εργάζονται στα ελληνικά γήπεδα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κ.Μώραλη: “Αυτό που θα κάνουμε είναι να επικοινωνήσουμε άμεσα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να συζητήσουμε με την αστυνομία, να ζητήσουμε μεγαλύτερη ή καλύτερη προστασία. Δεν έχει ο συνεταιρισμός τη δυνατότητα να περιφρουρήσει“.

Τέλος, ύστερα από πρωτοβουλία του Ολυμπιακού (αυτός στέλνει σωρεία παιικτών δεξιά κι αριστερά, κι αυτός επικρίνεται για τη μέθοδό του…), ζητήθηκε από όλες τις ΠΑΕ να προτείνουν φόρμουλα και όριο δανεισμού παικτών από τη μία ομάδα στην άλλη, ώστε μην υπάρχουν ακόμα περισσότερες αμφιβολίες για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

ελευθεροτυπία

This entry was posted on Τετάρτη, Σεπτέμβριος 25th, 2013 at 17:23 and is filed under Super League, ΑΘΛΗΤΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply