Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΕΒΕΠ: Αντίθετο στην απενεργοποίηση του ΑΦΜ φοροοφειλετών

Σεπτέμβριος 25th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ισοδυναμεί με «αιφνίδιο θάνατο», τονίζει το Επιμελητήριο

ΕΒΕΠ: Αντίθετο στην απενεργοποίηση του ΑΦΜ φοροοφειλετώνΤην αντίθεση του επιχειρηματικού κόσμου στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για  απενεργοποίηση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) επιχειρήσεων που δεν έχουν υποβάλει περιοδική δήλωση ΦΠΑ εξέφρασε σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Β. Κορκίδης.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη φορολογική συμμόρφωση η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να ενεργοποιήσει επί το αυστηρότερο διατάξεις που προβλέπει ήδη η νομοθεσία, και μάλιστα από το 2010 (Ν. 3853/2010), οι οποίες όμως μέχρι σήμερα παραμένουν στα χαρτιά.

Με βάση τις διατάξεις αυτές και τις τροποποιήσεις που προβλέπεται να υπάρξουν οι εφορίες θα προχωρούν στην «κατάργηση» του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου επιχειρήσεων που για δύο συνεχόμενα τρίμηνα δεν έχουν αποδώσει στο Δημόσιο τον ΦΠΑ που έχουν ήδη προεισπράξει.

Σε σημερινή του δήλωση ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ανέφερε πως οι επιχειρήσεις που θα χάσουν τον ΑΦΜ τους δεν θα μπορούν να συναλλάσσονται με άλλες επιχειρήσεις ή ιδιώτες, να εκδίδουν και να λαμβάνουν παραστατικά πώλησης, να εισάγουν, να εξάγουν, να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις και να μεταβιβάζουν ακίνητα, ήτοι η απενεργοποίησης του ΑΦΜ ισοδυναμεί με «αιφνίδιο θάνατο».

«Στην περίπτωση των φυσικών προσώπων το πάγωμα του ΑΦΜ, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως οικονομική φυλάκιση σε αντικατάσταση της προσωποκράτησης των οφειλετών», τόνισε και ζήτησε την αυτόματη ένταξη των φοροοφειλετών στην διαδικασία ρύθμισης των 48 δόσεων.

δολ

This entry was posted on Τετάρτη, Σεπτέμβριος 25th, 2013 at 20:26 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply