Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παράταση σχολικού έτους για πάνω από 3 ημέρες κατάληψη

Σεπτέμβριος 24th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Εντολή του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου για ετοιμασία σχετικού Προεδρικού Διατάγματος

Παράταση σχολικού έτους για πάνω από 3 ημέρες κατάληψη

Παράταση του σχολικού έτους αποφασίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» σε όσα σχολεία βρίσκονται σε κατάληψη πάνω από τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έδωσε εντολή στο Νομικό Τμήμα του υπουργείου Παιδείας να ετοιμάσει Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα ορίζει ότι «στα σχολεία που γίνεται κατάληψη πάνω από 3 ημέρες θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος».

Στόχος του υπουργείου Παιδείας, δηλώνει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου στο Μαρούσι, «είναι να προστατέψει τους μαθητές να μη χάνουν μαθήματα και να αναγκάζονται να απευθύνονται για βοήθεια στα φροντιστήρια».

Οι καταλήψεις ωστόσο δεν έχουν αυξηθεί, αλλά παραμένουν πανελλαδικά γύρω στο 10% με 15% σύμφωνα με πηγές από το κτίριο του Αμαρουσίου.

Αυτή την εβδομάδα πλησιάζουν πλέον τις 70 σε σχολεία της Αττικής, ενώ ήδη υπό κατάληψη τελούν εννέα σχολεία της Μεσσηνίας, που αφορούν το σύνολο σχεδόν των γενικών λυκείων και των ΕΠΑΛ της Καλαμάτας, το γυμνάσιο και το γενικό λύκειο Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, καθώς και το 1ο και 3ο γενικό λύκειο Τρίπολης στην Αρκαδία κ.α.

Επίσης σε κατάληψη βρίσκονται το 3ο Γυμνάσιο Βόλου, τα 3ο και 7ο Λύκεια Βόλου, το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγριάς Μαγνησίας, το Λύκειο Καναλίων Μαγνησίας, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Τσαγκαράδας. Παράλληλα κατειλημμένα από τους μαθητές είναι οχτώ γυμνάσια-λύκεια του δήμου Νεαπόλεως-Συκεών στη Θεσσαλονίκη ενώ συνολικά 39 τελούσαν υπό κατάληψη τη Δευτέρα, ένα σχολείο στον νομό Πέλλας και δύο στο Κιλκίς.

Στην Κρήτη, υπό κατάληψη ήταν τη Δευτέρα τα 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, τα 2ο και 3ο Λύκειο της πόλης, το ΕΠΑΛ Ρεθύμνου και το Γυμνάσιο – Λύκειο Επισκοπής.

Παπαματθαίου Μάρνυ

This entry was posted on Τρίτη, Σεπτέμβριος 24th, 2013 at 22:03 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply