Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ ο Αντώνης Κάντας

Σεπτέμβριος 24th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ «ΜΙΖΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ SIEMENS

Ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ ο Α. ΚάνταςΕλεύθερος με χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ και όρους την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την υποχρεωτική εμφάνιση 3 φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, o πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας.

Ο κ. Κάντας. που συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση προμήθειας και εκσυγχρονισμού του συστήματος “ΕΡΜΗΣ 2” το Σεπτέμβριο του 1999, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του αφορούν άμεση συνέργεια στην απιστία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, -αδίκημα που έχει παραγραφεί- δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Κάντας φέρεται να δέχθηκε ποσό 500.000 ευρώ από άγνωστο εκπρόσωπο της SIEMENS, η οποία είχε αναλάβει όλη την τηλεπικοινωνιακή υποδομή του έργου. Το επίμαχο πόσο έφθασε , σύμφωνα με την δικογραφία, στον κατηγορούμενο μέσω εταιρείας που χρησιμοποιούσε η γερμανική εταιρεία για τα «δώρα» που έδινε.

έθνος

This entry was posted on Τρίτη, Σεπτέμβριος 24th, 2013 at 13:21 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply