Η Ξάνθη νίκησε τον Άρη που παραμένει χωρίς νίκηΗ Ξάνθη επικράτησε με 2-0 του Άρη στα Πηγάδια στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

Τα γκολ για τους «ακρίτες» πέτυχαν οι Μάνταλος (23′) και Σολάρι (62′), ενώ ο Άρης παρέμεινε χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα έπειτα από πέντε αγωνιστικές και… φιγουράρει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο Άρης παραλίγο να προηγηθεί με τέρμα από τα αποδυτήρια αφού πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει αλλά η κοντινή κεφαλιά του Σταυρόπουλου ήταν άστοχη. Η Ξάνθη «απάντησε» στο 12΄ με τον Ντε Γκούζμαν να στέλνει τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Μπουζάνη.

Στο 23′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με κοντινή προβολή του Μάνταλου μετά από σέντρα του Κάλβο, ενώ στο 32′ ο Άρης σωστά φωνάζει για πέναλτι που δεν δόθηκε σε ανατροπή του Τάτου. Οι Θεσσαλονικείς είχαν άλλη μια καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο με τον Τάτο (34′) μετά από ωραία ατομική προσπάθεια να κάνει το σουτ μέσα στην περιοχή της Ξάνθης αλλά ο Κυριακίδης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Άρης μπήκε πολύ δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Έλσνερ στο 46΄ να σουτάρει από μακρινή απόσταση και την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της Ξάνθης. Στο 50΄ οι φιλοξενούμενοι ήταν και πάλι άτυχοι αφού είχαν και πάλι δοκάρι με τον Τριανταφυλλάκο. Οι Θεσσαλονικείς, που κυριαρχούσαν στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης , έχασαν ακόμα μια ευκαιρία στο 52΄ με τον Κυριακίδη να αποκρούει δύσκολα το δυνατό σουτ του Ιμπε.

Η Ξάνθη όμως στο 62΄ εκμεταλλεύτηκε τα κενά που είχαν αφήσει οι «κίτρινοι» στην άμυνα τους με τον Σολτάνι να μην δυσκολεύεται να σκοράρει σε κενή εστία μετά από ωραία ασίστ του Σολτάνι.

Μετά το τέρμα αυτό η Ξάνθη πήρε τον έλεγχο του αγώνα και με τους παίκτες του Αρη να είναι σαφώς επηρεασμένοι απ την εξέλιξη του αγώνα δεν απειλήθηκε ουσιαστικά στην υπόλοιπη αναμέτρηση. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Κεχαγιά, που εκτελεί χρέη υπηρεσιακού προπονητή, στην τέταρτη επανεμφάνιση του στον πάγκο της ακριτικής ομάδας, ενώ ο Άρης παρέμεινε στον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα χωρίς νίκη.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα και τα γκολ, από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ:

Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)

Κίτρινες: Φλίσκας – Έλσνερ, Ηρακλής

Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Γούτας, Μουκουάνα, Ντιέ, Ντε Γκουζμάν, Μάνταλος, Μαρίν (60΄ Φλίσκας), Κάλβο (46΄ Σολτάνι), Σολάρι (88΄ Ράνος).

Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Μπουζάνης, Ψυχογιός, Ηρακλής, Πουλίδο, Τσουμάνης, Ελσνερ, Τριανταφυλλάκος, Σταυρόπουλος (46΄ Αγγελούδης), Τάτος (65΄ Σούνας), Ιμπε, Ουντότζι (76΄ Μανιάς).

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.