Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Συνταγή: Φιλέτο γλώσσας ατμού με πράσο και κρόκο Κοζάνης

Σεπτέμβριος 23rd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μια γευστική και πολύ υγιεινή συνταγή

Υλικά για 2 μερίδες

– 2 φιλέτα ψάρι γλώσσα ( περίπου 250γρ έκαστο )
– 200 γρ πράσο
– 300 γρ ζωμός ψαριού
– 30 γρ χυμός λεμόνι
– 30 γρ κρασί άσπρο
– 30 γρ φρέσκο βούτυρο
– 20 γρ ελαιόλαδο
– 30 γρ κρέμα γάλακτος
– κόκκοι κόκκινου πιπεριού
– λίγο σχοινόπρασο
– 3-4 ίνες κρόκος Κοζάνης
– αλάτι – πιπέρι κ.π.

Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

1. Καθαρίζουμε τα φιλέτα του ψαριού, τα αλατοπιπερώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού, το κρασί, του κόκκους του κόκκινου πιπεριού και ψήνουμε στον ατμό για 15 περίπου λεπτά στους 100oC.

2. Σοτάρουμε τα πράσα σε ελαιόλαδο αφού πρώτα τα έχουμε κόψει σε μικρούς ρόμβους.

3. Με τον ζωμό του ψαριού που ψήσαμε ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σουρώνουμε τον ζωμό για να καθαρίσει και τον ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τις ίνες του κρόκου , καρυκεύουμε και μόλις πάρει μία βράση η σάλτσα μας είναι έτοιμη.

4. Γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο.

 

Από τον Chef  ΜΙΛΤΟ ΚΑΡΟΥΜΠΑ

Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

This entry was posted on Δευτέρα, Σεπτέμβριος 23rd, 2013 at 13:19 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!