Συνέλαβαν στην Ολλανδία τον «αρχινονό» της ΚαλαβρίαςΟ Φραντσέσκο Νίρτα, ένας από τους πλέον καταζητούμενους ιταλούς κακοποιούς και ένα από τα «αφεντικά» της Ντραγκέτα, της μαφίας της Καλαβρίας, συνελήφθη την Παρασκευή στην Ολλανδία, όπως ανακοίνωσε – ένα 24ωρο μετά – η ιταλική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, ο 39χρονος Νίρτα, φυγάς από το 2007, συνελήφθη σε διαμέρισμα σε προάστιο της Ουτρέχτης μαζί με άλλα τέσσερα άτομα.

Τον Ιούλιο του 2011, ο Νίρτα είχε καταδικαστεί ερήμην σε ισόβια για το φόνο του Μπρούνο Πιτσάτα, ο οποίος είχε δολοφονηθεί την 4η Ιανουαρίου 2007 στην Καζινιάνα, στην Καλαβρία, εν μέσω συγκρούσεων ανάμεσα σε αντιμαχόμενες ομάδες της μαφίας.

Στην ανακοίνωσή της η ιταλική κυβέρνηση ανέφερε ότι η σύλληψη «καταφέρει άλλο ένα πλήγμα στην Ντραγκέτα», ενώ επανέλαβε ότι «ο αγώνας εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος παραμένει απόλυτη προτεραιότητα» για αυτήν.

Την επιχείρηση της σύλληψής του διεξήγαγαν στελέχη της Αστυνομίας του Ρέτζο Καλάμπρια, του Μιλάνου και της Ολλανδίας, υπό τον συντονισμό της Ιντερπόλ.

Η Ντραγκέτα, η οποία προέρχεται από την Καλαβρία αλλά έχει επεκταθεί στη βόρεια Ιταλία τα τελευταία χρόνια, είναι η πιο ενεργή και η πιο βίαιη από τις τέσσερις σημαντικότερες ομάδες του ιταλικού οργανωμένου εγκλήματος – οι άλλες τρεις είναι η Κόζα Νόστρα (Σικελία), η Καμόρα (Νάπολη) και η Σάκρα Κορόνα Ουνιτά (Απουλία).

Η Ντραγκέτα εμπλέκεται, μεταξύ άλλων, σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών, εμπορία όπλων, εκμετάλλευση δικτύων πορνείας, εκβιασμούς και σε παράνομες οικοδομικές και κατασκευαστικές δραστηριότητες. Εχει οικογενειοκρατική, σχεδόν αδιαπέραστη, δομή και θεωρείται πάρα πολύ δύσκολη η διείσδυση των Αρχών σε αυτήν.

τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.