Ο Πανιώνιος την… μπαλωθιάΟ Εργοτέλης είναι η κρητική ομάδα, αλλά ο Πανιώνιος ήταν αυτός που έριξε την… μπαλωθιά στο φινάλε και έφυγε με την ισοπαλία 1-1 από το Παγκρήτιο για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι Κρητικοί κρατούσαν στα… χέρια τους το τρίποντο, μετά το τέρμα του Μπαμ Μπαμ στο 68’, αλλά οι κατά τα άλλα μέτριοι σήμερα Νεοσμυρνιώτες, με πέναλτι του Αραβίδη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, πήραν τον βαθμό απέναντι σε ένα δύσκολο αντίπαλο.

Ωστόσο, στον Εργοτέλη δικαιολογείται η πικρία για το αποτέλεσμα, καθώς σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έδειξε ότι ήταν καλύτερη ομάδα. Στον αντίποδα ο Πανιώνιος μένει με την ικανοποίηση, ότι ακόμα και στην κακή του μέρα δεν ηττήθηκε και πήρε μία πολύτιμη ισοπαλία.

Το ματς

Παιχνίδι κέντρου; Παιχνίδι σκοπιμότητας; Δύο ομάδες που ήθελαν απλά να κρατήσουν το μηδέν; Όπως και να χαρακτηρίσει κανείς το παιχνίδι στα πρώτα 45 λεπτά ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον Πανιώνιο δεν θα… πέσει και πολύ έξω. Ωστόσο, ουδείς θα μπορούσε να πει ότι η αναμέτρηση είχε ρυθμό. Δεν ήταν μόνο η απουσία των φιλάθλων που έκανε «παγωμένη» την ατμόσφαιρα στο Παγκρήτιο (αν και ο ήλιος ήταν ολόλαμπρος), καθώς αμφότεροι οι αντίπαλοι φρόντισαν με την αγωνιστική τους… ατονία, να μην «ζεστάνουν» λίγο τον αγώνα.

Αν μία ομάδα έδειχνε διάθεση να παίξει… μπάλα, αυτή αναμφίβολα ήταν ο Εργοτέλης, ο οποίος προσπάθησε να βγάλει κάποιους συνδυασμούς στον αγωνιστικό χώρο, αλλά μέχρι εκεί, καθώς στην τελική ενέργεια κάτι έλειπε. Από την άλλη ο Πανιώνιος έδειχνε να έχει παθητικό ρόλο στο παιχνίδι, αλλά ήταν αυτός που «άγγιξε» το γκολ λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, αλλά ο Παναγιωτούδης δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ και ο Αθανασίου απέκρουσε. Κάπως έτσι, με σχεδόν τα πάντα στο μηδέν οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του δευτέρου μέρους έγινε αντιληπτό ότι το παιχνίδι θα ήταν καλύτερο, καθώς ο ρυθμός ανέβηκε και οι δύο ομάδες έδειξαν να θέλουν να πιέσουν για το γκολ. Καλύτερος στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο Πανιώνιος, ο οποίος έφτασε πολύ κοντά στο 1-0 με τον Γιάννου, αλλά ο Αθανασίου είπε και πάλι «όχι». Ο Εργοτέλης με την είσοδο των Πελέ και Μπαντιμπαγκά στη θέση των Μπουχαλάκη και Χαντί, άλλαξε εντελώς εικόνα, έγινε πιο κινητικός και γρήγορος.

Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν ακόμη περισσότερο την εικόνα και… ανταμείφθηκαν, καθώς στο 68’ έφτασαν στο γκολ με τον Μπαμ Μπαμ. Στη συνέχεια ο Πανιώνιος προσπάθησε να απαντήσει, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει τίποτα, με τον Εργοτέλη να διαχειρίζεται σωστά το υπέρ του προβάδισμα. Ωστόσο, στο 90’, όλα άλλαξαν, όταν ο Πίτσος ανέτρεψε τον Λαμπρόπουλο μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι. Ο Αραβίδης το μετέτρεψε σε γκολ και ο Πανιώνιος έφυγε με την ισοπαλία 1-1 από την Κρήτη.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση Εργοτέλης – Πανιώνιος για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Πίτσος, Τζανακάκης, Σαρρής, Μεχία, Καρντόζο, Μπουχαλάκης (60’ Πελέ), Χαντί (62’ Μπαντιμπαγκά), Μπαμ Μπαμ, Ρομάνο, Αναστασάκος (87’ Διαμαντάκος)

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Γιοβάνοβιτς, Κοζορώνης, Κοιλιάρας

Πανιώνιος (Νίκος Παντέλης): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρος, Κολοβός (85’ Λάζνικ), Μενδρινός, Αραβίδης, Παναγιωτούδης (72’ Καμπάνταης), Μητρόπουλος, Γιάννου (64’ Πάνος)

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Κουλουχέρης, Ντούνης, Ριβέρο

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.