Η προσωπική περιουσία του ανέρχεται σε 14 δισ. δολάρια

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας, ο εργολάβος ακινήτων Ουάνγκ Τζιανλίν, παρουσίασε το ύψους 50 δισ. γιουάν (8,17 δισ. δολάρια) σχέδιό του για μια «πόλη του κινηματογράφου», το οποίο περιέγραψε ως τη μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στη κινηματογραφική και την τηλεοπτική βιομηχανία.

Ο 58χρονος Ουάνγκ, ιδρυτής του ομίλου Dalian Wanda Group, ήταν σήμερα περιστοιχισμένος από τους σταρ του Χόλιγουντ Τζον Τραβόλτα, Νικόλ Κίντμαν και Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς κατά την παρουσίαση του σχεδίου του στη γραφική παραλιακή πόλη Τσινγκντάο.

Όταν ολοκληρωθεί, το 2017, η Ανατολική Κινηματογραφική Μητρόπολη θα περιλαμβάνει 20 στούντιο, ανάμεσα στα οποία το πρώτο υποβρύχιο στούντιο στον κόσμο, ένα συνεδριακό και εκθεσιακό συγκρότημα, ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο και επτά ξενοδοχεία.

Στα σχέδια περιλαμβάνεται επίσης ένα γιοτ κλαμπ με 30 θέσεις πλεύρισης σκαφών.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Ουάνγκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Κίνα και η προσωπική περιουσία του ανέρχεται σε 14 δισ. δολάρια.

πρώτο θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.