Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χρυσή Αυγή: Ρύθμιση για αναστολή της χρηματοδότησής της

Σεπτέμβριος 22nd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Προωθείται από τα υπουργεία Δημοσίας Τάξεως και Εσωτερικών – Η απάντηση της Χρυσής Αυγής για την πρόταση κατάργησης της χρηματοδότησης

Χρυσή Αυγή: Ρύθμιση για αναστολή της χρηματοδότησής τηςΝομοθετική πρόταση προωθούν τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών ώστε να αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση σε κόμματα, οι αρχηγοί ή κρίσιμος αριθμός βουλευτών, ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής τους, παραπέμπονται για αδικήματα περί εγκληματικής δράσης, ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών.

Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Σύμφωνα με την πρόταση «αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση ενός κόμματος σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου του αρχηγού του ή κρίσιμου αριθμού (περισσοτέρων του ενός δεκάτου του συνολικού αριθμού) βουλευτών ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής του, για τα αδικήματα των άρθρων 187 ή 187Α ή 187Γ του Ποινικού Κώδικα ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών» αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσαν το υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών.

Τα άρθρα 187 και 187Α αφορούν στην προστασία του πολίτη από αξιόποινες πράξεις εγκληματικών οργανώσεων. Το άρθρο 187Γ αποτελεί πρόταση προσθήκης νέου άρθρου στον Ποινικό Κώδικα σχετικά με τις παραστατιωτικές οργανώσεις.

δολ


Η απάντηση της Χρυσής Αυγής για την πρόταση κατάργησης της χρηματοδότησης
:

«Αν καταργήσουν την χρηματοδότηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Σαμαράς και Βενιζέλος θα πάνε αμέσως φυλακή λόγω χρεών προς τις τράπεζες», αναφέρει το γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής στην απάντηση του κόμματος για το σχέδιο νόμου περί κατάργησης «της χρηματοδότησης του Λαϊκού Συνδέσμου.

«Για την Χρυσή Αυγή όμως, που δεν στηρίχτηκε ποτέ στο κρατικό χρήμα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση πέρα από το πολύπλευρο κοινωνικό της έργο, τα συσσίτια και τις δωρεές χρημάτων για κοινωφελείς σκοπούς».

«Ίσως αυτός είναι ο άμεσος στόχος των υπαλλήλων της Μέρκελ. Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο Σαμαράς και ο Δένδιας με τις αστυνομικές απαγορεύσεις στις διανομές τροφίμων, θα το κάνουν τώρα μέσω διακοπής της χρηματοδότησης του κόμματος. Τα χρήματα αυτά, που η Χρυσή Αυγή επιστρέφει στον ελληνικό λαό, τώρα θα μένουν στα κρατικά ταμεία και θα χαρίζονται ως παράνομα τοκοχρεολύσια στους τοκογλύφους δανειστές», καταλήγει η Χρυσή Αυγή.

This entry was posted on Κυριακή, Σεπτέμβριος 22nd, 2013 at 15:11 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply