ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ

aggeliki diasΠιο άντρας από τους άντρες, η Αγγελική της Ομάδας ΔΙΑΣ που βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού από τη Νίκαια, δεν δίστασε να επέμβει στην αιματηρή συμπλοκή και να ακινητοποιήσει τον δράστη, την ώρα που το σύμπαν γύρω της είχε παγώσει.

Γεννήθηκε το 1989 στη Νίκαια, στη γειτονιά του Π. Φύσσα. Είναι νέα και μοντέρνα, σαν όλα τα κορίτσια της ηλικίας της. Ωστόσο, τις ώρες που άλλες γυναίκες κάνουν shopping στα μαγαζιά, η Αγγελική περιπολεί στους δρόμους της Αθήνας

Είδε το μαχαίρι να στάζει από την καρδιά του νεαρού, κι όμως δεν φοβήθηκε ούτε λεπτό.

Ενα 24χρονο κορίτσι, με ομορφιά που συγκλονίζει, ήταν αυτή η ηρωίδα που πρώτα χειροπέδες στον αδίστακτο Γιώργο Ρουπακιά, με τα βουτηγμένα στο αίμα χέρια, κι ύστερα είχε το θάρρος να αγκαλιάσει τον Παύλο που ξεψυχούσε στο πεζοδρόμιο…

Ανέλαβε δράση
Το αστυνομικό ρεπορτάζ, λίγη ώρα αργότερα, περιέγραφε το συμβάν: Μια γυναίκα αστυνομικός ήταν εκείνη που ανέλαβε δράση κατά την κρίσιμη ώρα της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του Παύλου Φύσσα. Ηταν μία από τους ειδικούς φρουρούς που βρέθηκαν στο σημείο της συμπλοκής, μετά την ενημέρωση του Κέντρου της Αμεσης Δράσης.

Οταν έφτασαν οι μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ, είδαν περίπου 30 άτομα να τρέχουν από το στενό της καφετέριας, όπου βρισκόταν θύμα και δράστες, προς την κεντρική λεωφόρο της περιοχής. Οι αστυνομικοί τούς ακολούθησαν και όταν έφτασαν στο ύψος του αριθμού 60 της οδού Π. Τσαλδάρη, αντελήφθησαν δύο άνδρες να συμπλέκονται. Τότε, ο 34χρονος Παύλος σήκωσε την μπλούζα του, έδειξε το αιμόφυρτο στέρνο του και φώναξε «Με χτύπησε. Αυτός είναι, πιάστε τον».

Η Αγγελική, η κοπέλα της ΔΙΑΣ κατέβηκε από τη μηχανή και έτρεξε προς το μέρος που έδειχνε ο τραυματίας. Εριξε τον δολοφόνο στο έδαφος, έβγαλε το όπλο της, πλησίασε τον δράστη και του φώναξε… «ε, όχι και μαχαίρι». Δευτερόλεπτα αργότερα του περνούσε χειροπέδες. Στη συνέχεια, η ίδια εντόπισε και το μαχαίρι-στιλέτο το οποίο είχε πετάξει κοντά στο αυτοκίνητό του. Πάνω του, υπήρχαν κηλίδες αίματος από τον άτυχο νεαρό…

Στη γειτονιά του Παύλου
Η Αγγελική, που για ευνόητους λόγους το «Εθνος της Κυριακής» δεν δημοσιοποιεί στοιχεία της ταυτότητάς της, γεννήθηκε το 1989 στη Νίκαια, στη γειτονιά του Παύλου Φύσσα. Είναι ένα μοντέρνο κι όμορφο νέο κορίτσι, σαν όλα τα κορίτσια της ηλικίας της.

Η αμαζόνα της Ομάδας ΔΙΑΣ όμως δεν φαίνεται να ζει σαν τις κοπέλες της γενιάς της, αφού επέλεξε την ακραία δράση που ανεβάζει καθημερινά την αδρεναλίνη της στα ύψη.

Τις ώρες που άλλες γυναίκες κάνουν shopping στα μαγαζιά, δουλεύουν σε γκισέ επιχειρήσεων ή μεγαλώνουν μωρά στα σπίτια τους, η Αγγελική βρίσκεται πάνω σε μια μηχανή και αλωνίζει… το «Μπρούκλιν» της Αθήνας.

Ζει «στο κόκκινο», περπατά στην καρδιά του εγκλήματος και δεν φοβάται. Νίκαια, Κερατσίνι, Πέραμα, Πειραιάς κι όλες οι φτωχογειτονιές της Δυτικής Αθήνας σαρώνονται καθημερινά από τις μηχανές της ΔΙΑΣ, και στο τιμόνι είναι η Αγγελική, η Μαρία, η Ελένη και πολλές ακόμη τολμηρές γυναίκες από τις περίπου 100 που έχει το Σώμα.

Μια από αυτές τις συνηθισμένες αλλά πολύ επικίνδυνες βραδινές περιπολίες θα ήταν για την Αγγελική η νύχτα της περασμένης Τρίτης, εάν δεν σημαδευόταν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ποιος να το φανταζόταν ότι ένα κορίτσι 24 Μαΐων που υπηρετεί την «καταστολή» κι ένας 34χρονος ράπερ, που στηλιτεύει στα τραγούδια του αυτό ακριβώς που υπηρετεί η ηρωίδα-αστυνομικός, θα συναντιούνταν σε ένα τόσο μοιραίο ραντεβού…

Ο νεαρός μουσικός χιπ χοπ και η συντροφιά του είχαν πάει στην καφετέρια του Κερατσινίου για να παρακολουθήσουν το τέλος του αγώνα Ολυμπιακός – Παρί Σεν Ζερμέν. Στο ίδιο μαγαζί βρισκόταν και μία παρέα μελών της Χρυσής Αυγής.

Υπήρξε ένταση και φραστικό επεισόδιο μεταξύ τους, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε. Οταν ο αγώνας τελείωσε, ο Παύλος με τους φίλους του πήγαν να φύγουν. Στην έξοδό τους από το μαγαζί βρήκαν να τους περιμένουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ετρεχαν για να σωθούν
Οι νεαροί σάστισαν για λίγο, αλλά μετά άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν. Μαζί έτρεξε και ο Παύλος. Περίπου 30 άτομα με μαύρες μπλούζες, που είχαν μαζευτεί στο σημείο, άρχισαν να τους κυνηγούν, φωνάζοντάς τους «κότες» και άλλους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Ο 34χρονος μουσικός άφησε τις κοπέλες της παρέας να περάσουν μπροστά. Εκείνος έμεινε πιο πίσω.Εκεί τον βρήκε το στιλέτο του 45χρονου Γιώργου Ρουπακιά…

Η πρώτη φορά που η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνεται για συμπλοκές στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι ήταν στις 11 το βράδυ.

Στις 12 μ. το Κέντρο δίνει οδηγίες σε δύο ομάδες ΔΙΑΣ να μεταβούν στο σημείο. Κατά την επέμβαση των αστυνομικών, ο Παύλος κείτονταν αιμόφυρτος και έφερε τραύματα από μαχαίρι.

Ο τραυματίας, ενώ διατηρούσε ακόμα τις αισθήσεις του, δήλωσε και υπέδειξε ως δράστη το μέλος της Χρυσής Αυγής. Οταν οι αστυνομικοί ανέφεραν τη σύλληψη του δράστη, η ώρα ήταν 12 μ.μ. και 8 λεπτά.

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου μεταφέρθηκε, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του…

ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ
bibian@pegasus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.