Απλά και… Περιστεριώτικα

Απλά, άνετα και… Περιστεριώτικα ο Ατρόμητος έφτασε στη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι Περιστεριώτες έδειξαν ότι στην έδρα τους δεν… μασάνε και παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο πήραν ένα σχετικά… εύκολα τρίποντο, το δεύτερο στη σεζόν και αυτό μέσα στο… σπίτι τους. Ο Ατρόμητος χρειάστηκε μόλις δέκα λεπτά για να φτάσει στη νίκη, με τους Ούμπιδες (25’) και Ιγκλέσιας (31’) να σκοράρουν και να δείχνουν ότι υπήρχε διαφορά… κλάσης.

Στον αντίποδα ο Απόλλων αν και προσπάθησε δεν κατάφερε να αντιδράσει απέναντι σε έναν πολύ πιο ποιοτικό αντίπαλο και ως εκ τούτου υπέστη την τέταρτη συνεχόμενη ήττα του στο πρωτάθλημα.
Το ματς

Δυνατές μονομαχίες, σκληρά μαρκαρίσματα στα όρια του αντιαθλητικού, αποτέλεσαν την εικόνα του αγώνα στα πρώτα του λεπτά. Τόσο ο Ατρόμητος, όσο και ο Απόλλων αναλώθηκαν κυρίως σε προσωπικές μονομαχίες, αφήνοντας κατά μέρος το κομμάτι… ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι με την μορφή που είχε ευνοούσε τους σκοπούς της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», που ήθελε να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα. Ρυθμός στην αναμέτρηση δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα τα νεύρα να είναι αρκετά και από τους δύο αντιπάλους.

Όλα αυτά μέχρι το πρώτο 20λεπτό. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Ατρόμητος έβαλε τη μπάλα κάτω και προσπάθησε να ξεδιπλώσει στο χορτάρι του Δημοτικού Σταδίου του Περιστερίου, την ποιότητα που έχει ως ομάδα. Πίεσε τον Απόλλωνα, έκλεψε μπάλες στον χώρο του κέντρου και μετέφερε το παιχνίδι στα καρέ του αντιπάλου. Το αποτέλεσμα αυτή της τακτικής ήταν το γκολ στο 25ο λεπτό με το σουτ του Ουμπίδες. Οι γηπεδούχοι δεν κατέβασαν ταχύτητα και έξι λεπτά αργότερα ο Ιγκλέσιας με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Η είσοδος στον αγώνα του Μπάρκογλου και του Μίνγκα στη θέση των Έγκον και Μπλάζεκ έκανε πιο κινητικό τον Απόλλωνα, ο οποίος πίεσε και μάλιστα έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Γκουέλα. Ωστόσο, ο Ατρόμητος βλέποντας τον… κίνδυνο πίεσε και ανέκτησε εκ νέου τον έλεγχο του αγώνα, μη επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν. Οι Περιστεριώτες ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι και θα μπορούσαν να φτάσουν και σε ένα τρίτο τέρμα, αν η μπάλα έκανε το χατίρι στον Μπρίτο και δεν πήγαινε στο δοκάρι, αλλά και αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική ενέργεια ο Παπαδόπουλος και ο Καραγκούνης.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης ρίσκαρε ακόμη περισσότερο με την είσοδο του Φαρινόλα στη θέση του Αργυρόπουλου, ωστόσο, δεν κατάφερε να πιέσει τον Ατρόμητο, όσο θα ήθελε. Οι γηπεδούχοι με το υπέρ τους 2-0… χαλάρωσαν και μετά το 75’ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί και πίεσε για να φτάσει στη μείωση του σκορ. Όσο, όμως κι αν προσπάθησε αυτό που έλειπε από τους φιλοξενούμενους ήταν ο… τρόπος για να το κάνουν. Το 2-0 έμεινε και ο Ατρόμητος έφτασε στη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Ατρόμητος – Απόλλων για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τζενάμο, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης (73’ Νάστος), Ιγκλέσιας, Μπρίτο (86’ Γεωργίου), Ουμπίδες, Πίτου Γκαρσία, Καραγκούνης (71’ Δημούτσος), Παπαδόπουλος

Στον πάγκο: Σηφάκης, Παπουτσογιαννόπουλος, Καραμάνος, Καλλέργης

Απόλλων (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας, Αργυρόπουλος (65’ Φαρινόλα), Παντελιάδης, Έγκον (46’ Μπάρκογλου), Δεληζήσης, Μπλάζεκ (46’ Μίνγκας), Βέρτζος, Άλβαρεζ, Πετρόπουλος, Γκουέλα, Καμαρά

Στον πάγκο: Γουμάγιας, Διαμάντης, Τσεμπερίδης

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.