15 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Μακελειό σε εμπορικό κέντρο του ΝαϊρόμπιΤουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από πυροβολισμούς σ’ ένα εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι, με τα περισσότερα θύματα βρίσκονται μέσα στο κτιριακό συγκρότημα, ανακοίνωσε ο κενυατικός Ερυθρός Σταυρός.

«Μέχρι τώρα έχουμε τουλάχιστον 15 νεκρούς. Οι απώλειες είναι μεγάλες και αυτό αφορά μόνον ό,τι έχουμε απ’ έξω», δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερς ο γενικός γραμματέας του κενυατικού Ερυθρού Σταυρού Αμπάς Γκουλέντ.

«Μέσα υπάρχουν ακόμη περισσότερα θύματα και οι πυροβολισμοί συνεχίζονται», πρόσθεσε.

Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τρία πτώματα να κείτονται έξω από το εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ και δύο μέσα σ’ αυτό, ενώ ένας αυτόπτης μάρτυρας που επέζησε της επίθεσης των ενόπλων είπε ότι είδε μέσα στο εμπορικό κέντρο τουλάχιστον ένα πτώμα και δεκάδες τραυματίες.

«Οι ένοπλοι επιχείρησαν να με πυρβολήσουν στο κεφάλι, αλλά αστόχησαν. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουν χτυπηθεί από σφαίρες. Υπάρχουν πολλά θύματα, αυτό είναι βέβαιο”, δήλωσε αυτός ο αυτόπτης μάρτυρας που ονομάζεται Σουντζάρ Σινγκ.

«Είδα ένα αγοράκι να το παίρνουν με φορείο, πρέπει να ήταν πέντε ή έξι ετών. Έμοιαζε νεκρό, δεν κουνιόταν, δεν έκανε τον παραμικρό θόρυβο», πρόσθεσε.

Δύο ώρες αφότου άρχισε την επίθεση, ένοπλοι αστυνομικοί “χτενίζουν” το εμπορικό κέντρο κατάστημα με κατάστημα και ακούγονται σποραδικά πυρά.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, η αστυνομία προσπαθεί εξάλλου να διαπιστώσει αν οι 18 κουκουλοφόροι ένοπλοι που άνοιξαν πυρ στο εμπορικό κέντρο Ουεστγκέιτ είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου ή τρομοκράτες.

Η αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Ναχουμάτ, που έχει ένα κατάστημα στο εμπορικό κέντρο, έκανε γνωστό πως οι ένοπλοι έχουν συλλάβει μερικούς ομήρους, αλλά δεν έχουν διατυπώσει αιτήματα.

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.