Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πιτσιρικάδες στα Ιωάννινα μπροστά σε θησαυρό και σε μία απίστευτη ιστορία

21 Σεπτεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μία από τις πιο περίεργες ιστορίες ερευνά η Αστυνομία στα Γιάννινα:
Ένα μικρό «θησαυρό», 43 χιλιάδες ευρώ, μέσα σε μία σακούλα κρυμμένη στα χαλάσματα ερειπωμένης κατοικίας, αποκάλυψε το παιχνίδι μια ομάδας πιτσιρικάδων, στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα, κοντά στο Λύκειο της Ζωσιμαίας.

Όλα ξεκίνησαν στη διάρκεια του παιχνιδιού. Μία παρέα παιδιών λοιπόν, τελειώνοντας το σχολείο, συγκεντρώθηκε στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα, κοντά στο Λύκειο της Ζωσιμαίας.

Χωρίς να έχουν καμία πρόθεση για αναζήτηση του χαμένου θησαυρού, έπεσαν στην κυριολεξία πάνω σε ένα κρυμμένο θησαυρό.

Μέσα στο εγκαταλειμμένο σπίτι τα πιτσιρίκια βρήκαν μία σακούλα με χρήματα. Ευρώ. Άλλα λοιπόν άρχισαν να παίζουν με τα χαρτονομίσματα, να τα σκίζουν και να τα πετάνε κι άλλα άρχισαν να παίρνουν χρήματα και να τρέχουν στα σπίτια τους.

Μέχρι που κάποιοι από τους περίοικους ενημέρωσαν την Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Τα παιδιά αφηγήθηκαν στους αστυνομικούς ότι βρήκαν τη σακούλα με τα χρήματα ανάμεσα στα χαλάσματα.

Από την έρευνα της αστυνομίας αποδείχθηκε ότι το χρηματικό ποσό, είχε κρύψει πριν από τρία χρόνια, μία 83χρονη γυναίκα η οποία ζει στο γειτονικό διαμέρισμα.

Θεωρώντας τότε ότι οι οικονομίες που είχε κατατεθειμένες στην τράπεζα κινδύνευαν από την οικονομική κρίση, τα απέσυρε και τα έκρυψε στο παλιό, ακατοίκητο σπίτι.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η 83χρονη δεν της επιτρέπει να θυμηθεί με ακρίβεια το ύψος του ποσού που είχε κρύψει. Στην αστυνομία έχει πει διάφορα νούμερα που ξεκινούν από τις πενήντα και φτάνουν μέχρι τις εβδομήντα χιλιάδες ευρώ.

Από την έρευνα των αστυνομικών πάντως, από τα χρήματα που βρήκαν επί τόπου κι από όσα επέστρεψαν οι πιτσιρικάδες έχει συγκεντρωθεί μέχρι τώρα το ποσό των 43 χιλιάδων ευρώ.

epiruspost

 

This entry was posted on Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2013 at 10:16 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply