Τουλάχιστον 56 νεκροί στρατιώτες και αστυνομικοί από επιθέσεις της Αλ Κάιντα στην ΥεμένηΤουλάχιστον 56 άνθρωποι –στρατιώτες και αστυνομικοί– σκοτώθηκαν το πρωί της Παρασκευής σε δύο διαφορετικές επιθέσεις που σημειώθηκαν με στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας και τις στρατιωτικές δυνάμεις στη νότια Υεμένη, ανακοίνωσε τοπική πηγή ασφαλείας.

Ένοπλοι σκότωσαν δεκαοχτώ αστυνομικούς σε επίθεση που εξαπέλυσαν με στόχο στρατόπεδο των δυνάμεων ασφαλείας, στην πόλη Μαϊφάα, στην νότια επαρχία Σάμπουα, νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

Στη συνέχεια, οι ένοπλοι έκλεψαν τα οχήματα που ανήκαν στις δυνάμεις ασφαλείας και διέφυγαν με αυτά, είπαν κάτοικοι της περιοχής.

Τουλάχιστον 38 στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε διαφορετική επίθεση που σημειώθηκε ταυτόχρονα επίσης στην επαρχία Σάμπουα. Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε στρατόπεδο στην πόλη αλ Νασάμα της Σάμπουα, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Στρατιώτες κρατούνται» από τους δράστες των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν εναντίον θέσεων του στρατού στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Οι αρχές θεωρούν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP), ανέφερε η ίδια πηγή.
Το ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη την ώρα που ο οδηγός του περνούσε την πύλη εισόδου του στρατοπέδου κι ενώ εκεί ήταν συγκεντρωμένοι στρατιώτες. Το άλλο βρισκόταν ήδη μέσα στο στρατόπεδο όταν εξερράγη, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Τα τελευταία χρόνια, η επαρχία Σάμπουα έχει γίνει πολλές φορές θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα σε ένοπλους ισλαμιστές και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η AQAP θεωρείται από τη Δύση ένα από τα πλέον επικίνδυνα παρακλάδια της αλ Κάιντα επειδή έχει πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις με στόχο διεθνείς αεροπορικές εταιρείες.

Η οργάνωση, σε συνεργασία με ένοπλους ισλαμιστές που δρουν στην περιοχή, εκμεταλλεύτηκε το πολιτικό χάος που επικρατούσε στην Υεμένη κατά τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης το 2011, για να αναλάβει τον έλεγχο ορισμένων πόλεων και γύρω περιοχών στα νότια της χώρας.

Τα μέλη της απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της Υεμένης σε συνεργασία με τις ΗΠΑ τον περασμένο χρόνο, αλλά εξακολουθούν να πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών και στρατιωτικών στόχων.

τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.