Ο επιχειρηματίας Χάρης Σταμούλης θα χτίσει ουρανοξύστη 404 μέτρων στο Κόλινς Στρίτ

Μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της Αυστραλίας, η εταιρεία Grocon του Ντανιέλ Γκρόλο θα συνεργαστεί με έναν από τους πλουσιότερους Έλληνες της Αυστραλίας, τον Χάρη Σταμούλη, για την κατασκευή ενός ουρανοξύστη στο κέντρο της Μελβούρνης αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου.

Η εταιρεία Grocon, μεταξύ άλλων, έχει κτίσει δυο από τα ψηλότερα κτίρια της Μελβούρνης. Το Rialto και τον πύργο «Εύρηκα» (Eureka Τower) που σχεδίασε ο ομογενής αρχιτέκτονας Νώντας Κατσαλίδης.

Ο κ. Σταμούλης είχε σχέδια να κτίσει έναν ουρανοξύστη 404 μέτρων στο Κόλινς Στριτ, στο κέντρο της πόλης, που θα ήταν και το υψηλότερο κτίριο του νοτίου ημισφαιρίου αλλά κρίθηκε «υπερβολικά ψηλό και θα έριχνε την σκιά του στις όχθες του ποταμού Γιάρα και στην περιοχή Σάουθμπανκ».

Ο νέος ουρανοξύστης θα κτιστεί στο 555 Collins Street στο κέντρο της πόλης όπου σήμερα υπάρχει ένα κτίριο 24 ορόφων του 1975 που ανήκει στην εταιρεία του κ. Σταμούλη.

Ο κ. Σταμούλης, που κατά το οικονομικό περιοδικό BRW, έχει μια περιουσία 459 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Age» θα δαπανήσει 54 εκατομμύρια δολάρια για το σπίτι που κτίζει στο αριστοκρατικό προάστιο του Toorak, της Μελβούρνης.

πρώτο θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.