Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παράταση της απεργίας σε Γυμνάσια και Λύκεια ψήφισαν οι ΕΛΜΕ- Πόσοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και από ποιά Πανεπιστήμια

Σεπτέμβριος 20th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Με μικρότερα ποσοστά συμμετοχής – Την Παρασκευή η συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ για τις οριστικές αποφάσεις

Η διαθεσιμότητα 1655 διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙΜε μικρότερα ποσοστά συμμετοχής, περνάει η πρόταση για παράταση της απεργιακής κινητοποίησης των καθηγητών, για δεύτερη εβδομάδα, στα δημόσια γυμνάσια και λύκεια της χώρας.

Οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ στην πλειονότητα τους ψήφισαν υπέρ της κινητοποίησης για δεύτερη συνεχή εβδομάδα αν και τα ποσοστά συμμετοχής σε αυτήν «κατρακύλησαν» χθες και σήμερα περίπου στο 30%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις συνδικαλιστών. Υπήρξαν ωστόσο και αρκετές ΕΛΜΕ που αποφάσισαν να προτείνουν αναστολή της απεργίας.

Πάντως την Παρασκευή θα συνεδριάσουν οι πρόεδροι των τοπικών ΕΛΜΕ για να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων τους.

Την Πέμπτη, σε κοινή εκδήλωση στο προαύλιο του Πολυτεχνείου πανεπιστημιακοί, καθηγητές, διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές μαζί με την ΟΛΜΕ και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οργάνωσαν συναυλία με βασικό σύνθημα την ανάγκη υποστήριξης της δημόσιας παιδείας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες, ενώ η εκδήλωση αφιερώθηκε στον δολοφονημένο Παύλο Φύσσα.

Η διαθεσιμότητα 1655 διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ
Ο αριθμός των 1655 διοικητικών υπαλλήλων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ περιλαμβάνεται τελικά σε καταλόγους που έστειλε αργά την Πέμπτη το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με τους καταλόγους του υπουργείου Παιδείας πλεονάζουν και θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας:

– 600 διοικητικοί υπάλληλοι από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

– 438 απο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

– 240 από το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

– 153 από το Πανεπιστήμιο Πατρών

– 96 από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

– 53 από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

– 40 από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και

– 35 από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Γι αυτό το θέμα, ωστόσο, και τους τελικούς αριθμούς των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα αποφασίσει σήμερα  Παρασκευή το κυβερνητικό συμβούλιο πριν την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Παπαματθαίου Μάρνυ

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 20th, 2013 at 07:24 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply