Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η λίστα Δένδια με τις 32 επιθέσεις της Χρυσής Αυγής

Σεπτέμβριος 20th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Έξι από αυτές αφορούν παράνομες πράξεις βουλευτών

Η λίστα του Δένδια με τις 32 επιθέσεις της Χρυσής Αυγής  - Τα κακουργήματα που προβλέπουν ποινή φυλάκισης έως 10 χρόνιαΣειρά στοιχείων για 32 επιθέσεις και  παράνομες ενέργειες που αποδίδονται σε μέλη της Χρυσής Αυγής παρέδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας σε επιστολή του προς το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο φάκελος περιέχει στοιχεία για 13 περιστατικά που έγιναν στην Αττική και 19 στην υπόλοιπη Ελλάδα, μετά το επεισόδιο στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας, περιστατικά, τα οποία -κατά την άποψη της Αστυνομίας- συνιστούν διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Για τον λόγο αυτό, ο υπουργός ζητάει όλα τα περιστατικά να ενταχθούν στο άρθρο 187 του ποινικού κώδικα, περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που μετατρέπει αυτομάτως τα πλημμελήματα σε κακουργήματα και έτσι αντιμετωπίζονται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια. Ολα, εκτός από δύο που είναι δολοφονίες μέχρι τώρα αντιμετωπίζονταν ως πλημμελήματα.

Σε έξι από τα περιστατικά αυτά, εμπλέκονται και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και η διαδικασία γι’ αυτούς θα προχωρήσει όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Διαβάστε ολόκληρη τη λίστα Δένδια

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 20th, 2013 at 13:06 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply