Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΗΠΑ: Εκτελέστηκε ο 25ος θανατοποινίτης για το 2013

20 Σεπτεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Εκτελέστηκε στο Τέξας ο 25ος θανατοποινίτης για το 2013 στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη δολοφονία τεσσάρων γυναικών

Ο Ρόμπερτ Γκάρζα 31 ετών εκτελέστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Τέξας για τη δολοφονία τεσσάρων γυναικών που διέπραξε πριν από 11 χρόνια, έγινε γνωστό από τις σωφρονιστικές αρχές της αμερικανικής πολιτείας.

Ο ισπανόφωνος άντρας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο όπως και τρία άλλα μέλη της συμμορίας του, εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση στις 20:41 τοπική ώρα (0:41 GMT της Παρασκευής) στο Χάντσβιλ, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης του Τέξας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλη την οικογένειά μου και όλους τους φίλους μου για την υποστήριξή τους, σας ‘αγαπώ ( … ) Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο για όλους σας », είπε ο Γκάρζα λίγο πριν την εκτέλεση, σύμφωνα με μια δήλωση που μεταδόθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης του Τέξας. Ο 31χρονος είχε καταδικαστεί για «τη σφαγή στο Έντιμπουργκ», (μια πόλη του Τέξας) η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο έξι μελών μιας αντίπαλης συμμορίας ναρκωτικών τον Ιανουάριο του 2003. Στην πραγματικότητα όμως εκτελέστηκε για τις δολοφονίες , τέσσερις μήνες νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο του 2002, τεσσάρων ισπανόφωνων γυναικών. «Δεν ήμουν εκεί, εγώ δεν σκότωσα κανέναν », είχε πει σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ο Γκάρζα.

Ο θανατοποινίτης είχε εξαντλήσει όλες τις “εκκλήσεις” του προς το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή είναι η 25η εκτέλεση στις Ηνωμένες Πολιτείες εφέτος, συμπεριλαμβανομένων 12 στο Τέξας, μια αμερικανική πολιτεία στην οποία γίνονται το ένα τρίτο των εκτελέσεων στη χώρα.

αμπε

This entry was posted on Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2013 at 19:44 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply