Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αδ. Γεωργιάδης: Στη δημοσιότητα τα ονόματα των επίορκων γιατρών

Σεπτέμβριος 20th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Χαρακτήρισε «σοβιετικού τύπου» το μέτρο clawback από τις φαρμακευτικές

Αδ. Γεωργιάδης: Στη δημοσιότητα τα ονόματα των επίορκων γιατρών

Ονόματα γιατρών οι οποίοι γράφουν σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μεγάλης αξίας διαγνωστικές εξετάσεις και φάρμακα θα δώσει στη δημοσιότητα την προσεχή εβδομάδα ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Πέμπτης στο 12ο Ετήσιο Συνέδριο Health Word 2013, ανακοίνωσε ότι τα ονόματα των «επίορκων γιατρών» θα ανακοινωθούν και έφερε ως παράδειγμα γιατρό ο οποίος «μέσα σε έναν μήνα έγραψε διαγνωστικές εξετάσεις 450.000 ευρώ».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα νέα φάρμακα που έλαβαν τιμή μέσα στο καλοκαίρι θα ενταχθούν στη θετική λίστα με συγκεκριμένους όρους, κριτήρια και με βάση του τι γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης. «Η φαρμακευτική δαπάνη έφθασε εκεί που έφθασε με ευθύνη όλων μας» δήλωσε, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος είναι η αύξηση της χρήσης των γενόσημων (αντιγράφων) φαρμάκων που οδηγεί σε εξοικονόμηση πόρων. Ο ίδιος τάχθηκε κατά του μέτρου clawback (μηχανισμός αυτόματων επιστροφών) που εφαρμόζεται στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις και το χαρακτήρισε «σοβιετικού τύπου». Είπε όμως ότι έπρεπε να εφαρμοστεί για τη μείωση της συγκεκριμένης δαπάνης.

Ο κ. Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε των μέτρων που εφαρμόζονται στον χώρο της Υγείας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάνουμε τα αυτονόητα». Αυτός είναι και λόγος, όπως είπε, που οι όποιες αντιδράσεις των εργαζομένων στην Υγεία δεν είναι μεγάλες και έφερε ως παράδειγμα πρόσφατη κινητοποίηση εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Υγείας, όπου «η συγκέντρωση ήταν της τάξεως των 80 ατόμων».

δολ

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 20th, 2013 at 16:07 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply